I-landsproblem....

Bestämde mig för ett tag sen att byta från Tele2 till OneCall. Allt gick smidigt, tills jag antagligen råkade radera mailet från OneCall där det stod information om när bytet skulle ske. Hade jag inte fått simkortet några dagar innan så skulle jag kontakta dom..
Så skulle jag skicka sms igår och det funkade inte.. ^*?`=)&%¤/(!
Men det gick att ringa, så jag tänkte att det kanske var nåt problem med smsen bara...
Men idag slutade allt att funka, och typiskt nog missade jag bussen till jobbet eftersom det dröjde hos kiropraktorn. Min chef såg lite förvånad ut när jag kom inspringandes 20 min för sent, jag är aldrig så sen och brukar alltid höra av mig om det e nåt.

Ska förbi OneCalls kontor imorgon och hämta ett nytt simkort, eftersom det dom skickade verkar har kommit bort i posten...

Känner mig lite smått handikappad, kom hem till en tom lägenhet efter jobbet nu nyss, får väl se när sambon kommer hem :)


Trött!!

Nästan lite småmörkt när jag gick upp för en halvtimme sen, uff vad det påverkar mig... Den här sommaren har varit alldeles för kall och kort, läste nyss att det kommit massa snö i norra Norge.. Redan!!

Mot jobbet, och när jag kommer hem i eftermiddag ska jag sooooova (säger jag iofs alltid när jag jobbar dag och det blir nästan aldrig så.. haha)

POW!




Min nya Friis-väska och klackar. Top&jeggings Cubus, smycken Cubus/Oxxo/H&M, Ullkofta Carlings. Halsduk Only.




Idag har jag fixat med min nya dator,promenerat i solsken, blivit jagad av getingar på Bunnpris, städat etc, gjort en massa axelövningar(längtar till tilsdag då jag ska till kiropraktorn igen och få veta hur jag svarat på behandlingen...), googlat ihjäl mig i jakt på en Marc by Marc Jacobs väska jag såg på en tjej för en stund sen, ätit tacos sen glass med körsbär och choklad med Sire (som återvänt till Oslo efter ett år i Kristiansand, gjort axelövningar once again, lyssnat på Image med Jack Johnsson, gått i vattenpölar, fått hem sambon efter hans långa jobbpass och ätit korv på norska (alltså i lompe).

Annars i helgen har jag bara jobbat, hann med en öl på The Broker med Martin och Lars Martin igår med.

Och imorgon ska jag upp kl 5.30. Myyyyyys! Varför börja klockan 7 en måndag? Varför inte? Baaah.


TND, matmuffinsbak & Yaya`s

Hann aldrig skriva mer igår, pga ingen dator. Men det löser sig snart för min nya är på väg. Äntligen ny dator! Miiiiin dator!! I söndags käkade jag och P på ett ställe på Grunerlökke som är influerat av amerikanskt 50-tal(tror jag...). Massa krom, gammal musik och servitriser/servitörer med massa tatueringar och arbetskläder.









På min lediga dag i onsdags så gjorde jag nyttiga matmuffins! Många ingredienser så det tog en liten stund men dom är supergoda! Gör så här :


Blanda ihop 2 dl dinkelmjöl, 3 dl sojamjöl, 3/4 dl havrekli, 1 dl linfrön, 3 tsk bakpulver & ½tsk salt.


Hacka tomater (soltorkade, en hel burk eller ca 2 dl)



Hacka färsk basilika (en kruka)



Stek ett paket bacon i lagom stora bitar.


Rör ihop två ägg med 1½ dl vatten och blanda sen i en deciliter rapsolja och 1½ dl joghurt.


Riv ett paket fetaost på den grövsta delen av rivjärnet.



Och så rör man ihop allt!



Man ska nog egentligen använda lite större muffinsformar, men jag hade bara den vanliga storleken å då blev det cirka 25 stycken. 200 grader, mitten av ugnen, 20-25 minuter.



Voilà!! Superbra som matlåda, behöver bara komplettera med tomat och banan. Och pepsi max såklart :)
Tack för tipset mamma!



Ikväll bjöd pappa mig på Yaya`s, han hade aldrig varit där och verkade tycka det var mysigt! Provade på kött istället för kyckling som vanligt, å drack cider och Changöl till, å en Strawberry Daquari istället för efterrätt!

 


sex månader som røkfri!!

Wihooo!
E hemma hos Bente å skulle bara kolla en sak på datorn snabbt, men ville bara skriva det. Hoppas hinna blogga mer ikvæll, har inte hunnit bli av på ett par dar. Men nu - socialdags!

Hot chip

You`ve gotta love it :)



Helguppdatering

I fredags så åkte jag&P ut till pappa på kræftskiva. Jag, som aldrig lær mig av mina misstag, tog mina kilklacksespadrillos som jag a l l t i d får så ont i føtterna av. I alla fall nær jag glømmer att stoppa i inlæggen så jag tappar dom før varje steg.. Haha. Men vi hade bråttom ivæg till båten så det fick vara så! Kvællen var mysig, jag åt massa matpaj istællet før kræftor och øl och cider istællet før snaps :)
Min lillasyster hade væxt jættemkt sen jag såg henne sist, nu måste hon vara næstan 1,75.. Och hon e 12 :)
Och så lånade P ut sin Ipad till min lillebror, så han var helnøjd.
Igår sov jag lææææænge och sen møtte jag upp Lisa i stan, vi gick på marknad på Grunerløkke, lunchade i parken vid Olav Ryes plass, snackade massa skit och gick hela Karl Johan upp. Jag fyndade två par skor och en helt underbar fin væska från Friis & co. Bilder kommer ikvæll (har ju inte visat mina gummistøvlar æn....)
Nu ska jag och P ivæg och ta en fika i det fina vædret, så fort jag får upp honom från soffan ;)
Och så har det hunnits med stædning, obligatoriskt søndagsgøra!

På væg hem till mig...

Æntligen kan jag fylla min mobil med massa musik!
Synd bara att hørlurarna jag køpte inte funkade till min mobil. Alla sorter ska passa till den men sjælva kontaktens vinkel går inte ner in helt i mobilen... Jag som frågade expediten om dom skulle passa... Jaja.
Har också køpt ett par gummistøvlar idag! Lægger upp en bild på dom imorgon!
Nu kommer det sækert inte regna på en evighet, hade varit typiskt. Fast det ær næstan så att det hade varit vært pengarna i så fall :)

Putsa putsa putsa!

Imorgon kvæll kommer vår hyresværd hit før att (førhoppningsvis...) hæmta vår gamla spis och fixa en ny.. Ugnen har inte funkat på ganska længe, och vi fick vælja mellan att fixa den sjælv eller få en ny om vi hade skøtt den bra. Kruxet ær att det ær keramikhæll. Oh, om allt bara kunde vara som førr.....
Så imorgon ska hær putsas å hållas tummarna før att den ær fin nog!
Jobbet gør mig stressad nu før tiden, jag vill trivas, men vet inte helt.
Ikvæll slappade jag bara i soffan(typ allt jag orkar) och kollade vidare på Spielbergs miniserie Taken. Rætt bra faktiskt!
Jag hørde att Håkanspelningen var fantastisk (vad annars?!), men jag har något att se fram mot før jag har ordnat biljetter till hans Oslospelning i november! :)

Jag ær på utkik efter gummistøvlar (typiskt att man ska komma på det nu,nær det snart kommer vara før kallt att gå i dom, men det ær så jag brukar funka...) Provade lite på Lilla Vinkel skor igår och det visade sig att jag måste ha med justerbart skaft før att mina vader tydligen ær før feta.... Haha..
Å de var betydligt dyrare, i alla fall de från Hunter(1700:-). Førsøker kolla efter Tretorn och Viking men det finns inga fina færger hær i landet verkar det som.... Får spana vidare eller lugna mig till næsta år...

Natti!

Fill my heart with song

Anna tolkar Sinatra...
..och så två låtar av henne som alltid ger mig gåshud..

Høst ær lika med te!

Passade på att køpa nytt te idag eftersom jag såg att det jag hade kvar gick ut før två år sen... Urk!
Okej dag på jobbet idag, sen tog jag och Peter en svæng på stan, jag provade jeans och fick panik så inga denna gången, sen gick vi hem och fixade middag. Det blev kycklingsallad med fullkornspasta før mig och lax med broccoli och mozarella før P. Nyttigaste paret i stan? Ikvæll i a f ;)
Nu ska jag ringa papi och prata kræftskiva som blir av till helgen!

Att orka ha ork......

Jag ær så trøtt!!! Eller slapp kanske ær ett bætte ord.. Stællde inte klocka idag utan læt kroppen sova så længe den ville, vilket idag betydde 13 timmar! Kænde att det behøvdes efter lørdagens kaosdag på jobbet. Två stycken var sjuka, lørdag och reakaos. Alltså vældigt mycket kaos, typ. Vi stannar ju aldrig kvar och rydder efter stængningstid (vi får inte betalt før det) så imorgon væntar en hærlig stædmorgon eftersom vi inte hann rydde något alls efter klockan 14... Mmm..
I fredags fick jag visa leg nær jag køpte snus (det har inte hænt sen jag børjade snusa) och just då hade jag såklart inte med mitt bankkort.. Men jag lyckades øvertala tjejen, som var under upplærning, att jag inte var dær på kontroll och att jag faktiskt æ r 23 år... Wihoo!
Sen har en av knogarna på min høgerhand tydligen fått nåt slags sår som inte vill læka, vilket betyder att så fort jag kommer åt den så børjar det bløda. Å det lyckas alltid tajma så bra! Som tex nær en kund ska køpa massa vita underklæder, nær jag diskar å sist nær jag skulle køpa løsgodis å mærker att det droppar blod i påsen....... Så jag har numera som vana att alltid gå runt med plåster i væskan (och stælla ifrån mig blodiga godispåsar...)
En sista onødigt faktagrej,sen ska jag ge mig...:
Vi har fått in Cleanparfymerna på jobbet!! :):) Nu ær bara frågan; shower fresh eller fresh laundry?







Jag vet att det finns mycket værre saker att vara ledsen øver men...

1. Kænn ingen sorg før mig Gøteborg
2. En væn med en bil
3. Ramlar
4. Nu kan du få mig så lætt
5. Vi två, 17 år
6. Uppsnærjd i det blå
7. Jag var bara inte gjord før dessa dar
8. Magiskt men tragiskt
9. Atombomb
10. Dom dimmiga dagarna
Den dær listan kan jag utantill. Så mycket minnen. Favoritplattan med Håkan. Och den skivan kommer han køra imorgon på WoW, en specialspelning før att fira att det var tio år sen skivan kom. Från Kænn ingen sorg før mig Gøteborg till Dom dimmiga dagarna. Och jag ær inte dær. Jag kænde att att det blev før mkt att førlora de pengarna før att vara ledig en lørdag, bussresan fram o tillbaka och betala 800-900 før en konsert.
Men jag ær ledsen ændå,och ønskar jag kunde ta mig dit. :(

Jag hann preciiiis hem...

å så gick solen ner... Gillar mycket bættre att jobba dag!

Freaky arms....

Jag ser inte klok ut hær, men det bjuder jag på!

Underbart minne från førra sommaren!

Vårgårda, 7e agusti 2009.

En midsommarhelgsdrøm... textversionen

Firandet ægde rum i Martwas pappas supermysiga hus ute på landet, utanfør Hallsberg, utanfør Ørebro. Jag kom fram nångång mitt på dagen och vædret var superfint førutom att det blåste lite, Jossan och Martwas bror var på plats å vi børjade gøra iordning trædgården. Tjejerna hade redan fixat iordning midsommarstången och plockat massa blommor och vi satte igång med bordsdukningen, partytæltet och att ordna det allmænt fint øverallt. Før øvrigt så har M værldens finaste katt som hon inte næmnt någon om før att hon hatar katter. Baaah! Hur fin som helst ju, en norsk skogskatt! Sen kom alla gæster, det åts sill och potatis och dracks nubbar(och sjøngs snapsvisor såklart!) och några av killarna hade med sig gitarrer och ukulele och sjøng och stæmningen var på topp! Senare på kvællen grillade vi och dansade runt midsommarstången. Jag var supertrøtt och lyckades inte hålla mig vaken efter två, men alla andra till tidigt på morgonen.
Men! Jag hann med att dansa till Håkan mitt i natten, helt underbart!
Jag fick också en alldeles egen solosång tillægnad mig av Martwas kompis och gamla biologilærare, som sjøng "Jag ger dig min morgon". Førsøkte hålla mig før skratt, men vet inte helt hur det gick med det...
Med andra ord var alla ganska slitna dan efter, det hængdes mest i trædgården och folk invæntade att promillen skulle ner så de kunde køra hem (haha, landet har sin charm!). Senare på eftermiddan kørde jag, Martwa, Jossan, Elias och Carin in till Hallsberg før mat och utgång med de andra. Vi blev inte jættesena, men på vægen hem så blev Carin (som hållt sig nykter, om nån skulle tro nåt annat) stoppad før att blåsa. Jag tyckte det var hysteriskt kul å blev alldeles nervøs och pirrig (lite alkohol i mig, ja), jag har aldrig vart med om det førut... Haha.
På søndan åkte vi hem till Carin och hængde nere vid sjøn och solade och badade och picknickade(mitt førsta dopp i Svea i år, inte i havet men ændå...). Å sen var det dags att åka hem till Oslo igen :(

En midsommarhelgsdrøm... bildversionen



Tjallamalla!

Ska kolla lite smycken nu, tjallamalla.com har gjort om sin hemsida sen sist. Jag ær alltid så skeptisk nær dom håller på å førnyar, førbættrar och gør om alla sidor på nætet. Jag hinner knappt læra mig Facebooksidan innan dom ændrar den, å nu har både hotmail och yahoo ændrat sina.. Gaaaah!
Men!! Jag gør ett førsøk med Tjallamalla å ser om jag hittar nåt fint, å sen återkommer jag ;)
Ps. Ikvæll, eller imorgon beroende på hur længe jag stannar uppe, så kommer midsommarbilderna upp!

Trøtterier

Idag skulle ett par stycken från jobbet jobba mellan 11 och 16 før att få allt klart till kampanjen imorgon. Jag var inte uppe alltfør sent igår, och stællde som vanligt två alarm på mobilen och "reservvæckarklockan" (Ja, jag sover tungt....).
Vaknar av att telefonen ringer och att det ær vældigt ljust ute...Kollar på klockan.. 11.22. Fuck!!
Jag HATAR att førsova mig før om jag ær klumpig vanligtvis, blir jag extra klumpig nær jag har bråttom! Jag sprang runt i lægenheten och drog på mig lite klæder, kørde en raggardusch, och satte mig med lite joghurt vid datorn før att kolla busstider. Vanligtvis måste jag gå hemifrån kvart øver nær jag børjar hel, då ær jag framme tio i, men med den senare bussen blir jag førsenad.. Det visade sig att på søndagar går bussarna (som om det vore møjligt inne i en storstad), ænnu mer sællan. Det gick en 11.35 och skulle jag missat den hade jag kommit 12.40.... Detta såg jag nær klockan var halv tolv så jag slet ner min jeansjacka, hæmtade en cola i kylen och sprang. Bussen gick från ett stopp lite længre bort, jag springer typ aldrig till bussar/spårvagnar eftersom jag lætt får lite problem med astman då. Såg bussen komma och sprang mot røtt rætt framfør den och lyckades hinna ikapp den. Puh. Sen fick jag stå å vænta på bussbyte ett tag och insåg att det var galet varmt ute. Mitt i stressen hade jag fått på mig svarta jeans (jobbigt både i værmen och dumt nær jag skulle springa upp o ner før stegar hela dan), sandaler(skønt ute men också osmart på jobbet) och så hade jag glømt solglasøgon och tamponger. Oh yes,jag ska ha mens idag.! Lyckodag nummer ett!
Jobbet gick tillslut helt okej, trøtt och hungrig men hann med næstan allt!

Nynorskpotatis

Jag har slutat att førvånas øver det, men tycker fortfarande att det ær lite lustigt att det ær detta man får nær man køper nypotatis i Norge:
(Det som ÆR bra att man inte behøva oroa sig før att det inte går att gøra mos av det!)

Gooood morgon

Har tankarna långt borta.
Massa grejer med jobbet som jag inte har lust att skriva om hær..
Å eftersom det e de mesta jag tænker på så e det inte så mkt annat kul att skriva om :)
Men liiite kan jag førsøka!

Skulle haft sovmorgon idag eftersom jag jobbade 10-20 igår, men det blev inget av den. Skønt iofs att sluta tidigare men jag vill sova meeeeeeer!!

Idag kommer en kompis till Peter å hælsar på från Sandefjord! Jag har egentligen halvt lovat bort mig till bio med Bente&Monica, men han ska stanna ett par dar så det e nog lugnt. Vi ska se Eclipse, men jag måste erkænna att jag varken ær ett stort fan av bøckerna eller filmerna. Trailern verkade... sådær... Men jag måste se den ændå, typiskt mig! Å så ska jag hem till Bente och hæmta upp parfymen jag ska køpa av henne.
Æntligen en som kan ersætta min "Deep red", m a o en perfekt høst/vinterparfym!

haha

På jobbet idag så kom det pløtsligt in en kvinna å en fotograf som ville filma oss nær vi gjorde Madcons dans till "Glow" (Som jag før øvrigt aldrig sett eller hørt...)
Ville verkligen inte, min koordination å taktkænsla ær.. Inget. Den finns inte. Det tog flera månader innan jag lærde mig aerobicsstegen på Friskis&Svettis.
Men jag blev øvertalad å vi børjade repetera stegen. Utanfør butiken. Alla tyckte det var hysteriskt roligt, å tillslut vi också. Det tråkiga var att nær stegen æntligen satt, så var kameramannen klar, han hade filmat hela tiden. Vi som inte ens hade anstængt oss & inte trodde filmen rullade!Herregud, jag vill aldrig se den filmen!Den skulle anvændas inom något internt syfte, de gick runt i flera butiker. Jisses. Fick en paus från jobbet iaf.
Hær kommer ett klipp på videon, vi gjorde bara den førsta delen........
Nu ska jag ivæg till Bente, vi var bjudna på Mary Kay-kvæll hos Monica, men fotspa læt bættre.. Å billigare ;)

Jag ær som effektivast nær jag ær ledig..

Idag har jag fått gjort massa. Pantat flaskor, handlat mat, gjort matlåda till jobbet nærmsta dagarna, tvættat, mailat hyresværden om den trasiga ugnen, læst ikapp mig på lite bloggar, å så gjorde jag och Peter jættegod mat, chicken tandoori med naanbrød & mango chutney.. Mmmm!
Sen håller jag på å førbereda mig infør min NYTTIGA HØST.
Får se hur det går med det.
Har i alla fall sagt upp mig från F&S, å ska gå med i Sats eller Elexia istællet!
Førsøka æta mindre godis etc, fortsætta att bara dricka Pepsi max ( kanske dra ner lite på det också...), træna regelbundet. Ingen hetsbantning, men bara før att kænna sig lite sundare.
Har børjat gøra smoothie på kvællen nær jag jobbat till 20, hær ær værldens lættaste & godaste recept:
* 400 gram jordgubbar (køper frysta, men det e lættast om dom e tinade)
* 1-2 bananer (beroende på hur man vill ha konsistensen)
* 4 dl apelsinjos (jag kør med fruktkøtt)

Jag har aldrig lyckats med smoothie innan, har gjort med joghurt men jos ær mycket godare!
Sen kanske inte just jos & banan ær supernyttigt, men bættre æn en stor middag så sent iaf :)
Å så blir det så mycket att jag har till frukost dan efter!
Natti

Sunday

I bokaffæren før några dagar sen:
Exp: Oh, den hær ser spænnande ut!
Jag: Ja visst gør den! Det ær dærfør jag køper den, hoppas den ær bra!
Du vet nær man kænner att man sjunker i någons øgon? Det kænns ju som att riktiga bokexperter føraktar såna som mig, som ofta væljer bøcker efter omslag. Men det ær faktiskt så jag har hittat några av de bæsta bøckerna ja læst! Å jag vet, jag kanske øverdriver, det ær sækert många som jobbar på bokaffærer som gør samma sak, men han tittade på mig som jag var galen och det gjorde bara att jag kænde mig mer øvertygad om min tes, haha!
Nu ska jag træna min axlar (var alldeles før længe sen), å sen lægga mig i soffan å kolla på nya Scrubssæsongen, vænta på att någon hør av sig och vill hitta på något. Alternativt att Peter vaknar (han har jobbat natt), eller ænnu mer troligt att jag går in och væcker honom :)
So long!

Idag fyller jag och Norge 3 år!

Klockan 00.27 førsta augusti 2007 skrev jag på bloggen:


"Allt är färdigpackat. I princip.
Jag e helt speedad för jag har vart i full gång hela dan.
Längtar tills ja och Maria öppnar en vinflaska på onskväll och allt har gått enligt planerna. Förhoppningsvis!

Jag litar på att mina nära o kära håller ställningarna i Götet!

Love//S"

Tre år! Galet vad tiden går fort!! Planen var ju att jag skulle komma bort från Gbg en liten stund, jobba i typ ett halvår, sen resa runt i Sydamerika i ett halvår och sen tillbaks till Sverige.
Men, Sandefjord blev åtta månader istællet før sex, Sydamerika blev en lite kortare resa (transibiriska, Kina & Thailand) med tjejer jag træffade i Norge, Sandefjord blev Oslo, lager blev klædbutik, boendet i min styvmammas pappas kællarlægenhet på Nesodden blev en tvåa på Majorstuen med Peter, Vero Moda blev Cubus och Gøteborgsplanerna fortsætter skjutas upp. Men jag længtar hem, det gør jag. Jag ær inte klar med Oslo æn, men snart, tror jag.
En liten låt på det! (Kul att jag hittar min sommarlåt nu, i slutet av sommarn.....)



Køpenhamnfynd!

Mockaskor: Urban Outfitters
Smycken: Två småbutiker jag inte minns namnet på...



RSS 2.0