Den skamliga hufvudstaden


Något jag saknar här i Oslo förutom någon form av nattrafik är helt klart gratistidningar, typ Metro!
Perfekt att läsa på väg till jobbet, ingen prenumerationsgrejj, lättläst och så håller man sig uppdaterad. Men nope, här får man nöja sig med "kvarterstidningen" som kommer nån gång i veckan och endast inenhåller nyheter från närområdet.. FY NORGE!

I lördags spenderade jag earthhourtimmen hos Evelina o hennes kombo Johanna på Lökkan, massa tända ljus, vin, godis, chips o grönsaker med dipp. Yummie! Dan efter hade jag lovat att ta mig till Lena där hon o jag o en till kollega skulle spela nintendo (som jag förövrigt sög i, eller så kanske jag bara framstod som dålig bara för att de e tvspelsnördar haha!) . Lena bor verkligen lååångt bort, tbanan i 30 min från mig o sen buss därifrån. Men det var mysigt, lyckades dock glömma att ställa fram klockan så jag kom en timme sent..... Monica skickade ett sms 10 min innan vi skulle mötas "du har inte glömt att ställa fram klockan nu va? måste bara dubbelkolla det". PANIK.

Uff, anyway,  gud vad trött jag är idag, borde inte ens få uttrycka mig i ord, säng, sova lite, mm ja tack.
Somnade sent inatt o virrade runt som en galning här i morse. Jag råkade trycka mobillarmet på snooze när jag gått upp så när står o sminkar mig börjar det ringa högra o högra. Får panik för jag tror ju att den ligger i sovrummet så jag springer dit, rycker upp dörrn o ursäktar mig så Peter vaknar. Precis när jag sagt förlåt inser jag att mobilen inte e där, de e i vardagsrummet den ligger. Den nivån på hela dan-eller nästan- ni fattar!

På fredag (lika bra att ta det nu med tanke på hur sällan jag uppdaterar) fyller jag gammal.. Oh. Kickoff på jobbet torsdag kväll, fest o Marracech(no idea om stavningen där) -tema, kul som fan förutom att ja jobbar till 22 dne kvällen, sen ska springa dit, äta o dricka lite, sen hem o sova ngra timmar, upp kl 7 för att jobba på min födelsedag o sen direkt t Nesodden på födelsemiddag. Puh.

No stress !

Puss

Svensk musik


Precis kollat på Olle Ljungstrømdokumentæren på SvtPlay.
Vet inte vad jag ska kalla den. Fin kænns fel, tragsik också men det kændes lite så.

Lyssnar på hans nya album på Spotify.
Peter ær på bio med en kompis så då kan jag passa på att spela svensk musik på høøøøg volym!
(Han ær lite trøtt på all min svenska musik, i alla fall det som ær på svenska. Men vad fan. Svensk musik ær ju jævligt bra!)

"Som blommor och choklad, blandat i komplott. Grønt, grønare æn grønt, skønare æn skønt!"


Bild: Expressen


blah blah blah


Jag har tänkt skriva ett "hej.jag.tar.en.liten.paus.inlägg" hur länge som helst. Sen ändrade jag mig och tänkte att jag skulle skita i att skriva något över huvud taget.
Nu vill jag skriva igen men har inget att skriva om.

Snön ligger kvar på marken, varannan dag snöar det och jag har noll lust. Till något alls.
Tänkte att jag skulle fortsätta i den stilen tills våren bestämmer sig för att komma, men jag klättrar seriöst på väggarna snart!!

Saknar Göteborg för x antal år sen, då jag i såna här perioder aldrig behövde ta några initiativ, det var alltid någon som ringde och ville dra iväg en på nåt skoj. Det var tider det.
Jag har ju två nära vänner här i Oslo o skulle säkert kunna ha fler om jag bara orkade ta itu med att ringa, bestämma, fixa.
Den orken finns inte helt, och de flesta har verkat komma i den åldern då dom har de antal vänner som behövs.
Eller det kanske är en överdrift, men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det.

Vad har hänt sen sist då? Jag och P flyttade ihop första februari, så då var man alltså sambo. I Norge.
Saker och ting blir verkligen inte alltid som man tror. Inte för att det behöver vara negativt.
Jag drog på mig bronkit för två veckor sen, har alltså inte varit på jobbet på en evighet och de första tio dagarna var jag så dålig att jag inte kunde lämna lägenheten. Hm,kan detta ha att göra med min tristess kanske? Var faktiskt en evighet sen som jag faktiskt hittad epå något kul!

Jag har dragit ner på rökningen så pass mycket att jag snart hoppas kunna sluta kalla mig för rökare.

Och idag måste jag komma ut. Nån här i Oslo måste tänka samma sak, jag ska nu lista ut vem!

Allt för idag.


RSS 2.0