Details








Värdelösa trötthet

Den här jobb"veckan" startade lite skevt eftersom jag bara sov tre timmar natten till igår. Har känt mig lite småfebrig sista  veckan, det är inte nåt problem egentligen förutom att jag är så sjukt kall/varm/kall. Mest kall här hemma, och våran lägenhet som alltid brukar vara så varm. Kommer inte helt ihåg om det var samma sak förra vintern.. Det känns inte som att det drar från fönstrena och elementen är på.. Jaja.
Evelina skrev till mig på fejjan igår och sa att vi skulle ta itu med min bloggdesgin! HAHA. Det går ju så bra med den, ska erkänna att jag inte gjort hemläxan riktigt ;)
Bild eller text, vi får se. Eller så startar jag en helt ny blogg istället.

Julen var fin men försvann fort i vanlig ordning. Vi kom ju fram ganska sent till Gbg och jag var inte klar med julklappsinpackningen förrens kl två på natten. Det visade sig att jag varit ganska trött, hade satt på en lapp på ett paket utan att skriva nåt och ett annat fick två lappar där det bara stod något på det ena. Moa tog sina första ministeg på julafton (efter att mamma lockat henne med julkulorna på granen!).
Peter godkände svenska julmaten!
Och allt var som det brukar: Inget snöande (men svinkallt!), sprängfyllt med julklappar under granen, jag somnade under Kalles, tittade fascinerat på Karl Bertil, föråt mig på praliner och kakor, drack en väldans massa julmust och var lite småtrött som alltid när jag slappnar av!
Alla blev nöjda med sina paket, jag fick bland annat:
En miniplattång, hårtork, en rööööd morgonrock,böcker, fondueformar, kökssaker (bland annat en kökshandduk och ny tygdisktrasa som pimpade upp mitt kök rejält),mysiga duschsaker, Vipp-saker till badrummet, sigillset, massa härliga doftljus, rödvin, skinnväska, egenstickade ullsockar av syrran (<3) och Håkans andra skiva som vinyl!(<3)
Glömde tyvärr kameran här i Oslo....:(

Jag ocg Josie skulle egentligen ha vinkväll ikväll (börjar inte förren 12 imorn!!), men hon börjar tidigt imorn och ville helst att vi skulle va hos henne, och jag tror inte jag kommer orka åka dit.. Faaaan! Vi är sämst, haha. Vaknade nyss upp efter en powernap i soffan och har inte ens börjat med middag än....

Imorn efter jobbet blir det Sandefjord.

Borde ringa Peter och lägga upp en nyårsplan.
Och messa Josse om min lathet.........


Vad jag önskar mig i år:

Att jag inte får lika mycket julklappar som jag ger bort, eller att dom iaf tar lite plats! Väskan är knökfull och blytung och det mest underbara var ju när jag äntligen trodde jag var klar och inser att jag har glömt att packa ner min neccesär som är stooor. Fan. Fick nertryckt den med men nu tror jag nästan väskan spricker.
Så, som sagt, hoppas den är lättare på hemvägen!

Nu ska jag gå och lägga mig med tvspelsljud som bakgrundsmusik som vanligt.


....

Hela meningen med att vara ledig ett par dagar över jul känns helt bortkastad när det känns som att man stressar halvt ihjäl sig med massa saker på jobbet innan man äntligen fåt tatt fri.
Ja, jag lyckades tjata mig till att få ledigt måndag och tisdag nästa vecka. Vilket innebär att jag var tvungen att bli klar med a l l t inför salget till torsdag. Och tydligt så att de som ska jobba för mig vet vad dom ska göra. Min chef sa till mig att det var detta jag skulle ha som prio och. Så då gjorde jag så. Och så får man ändå höra "ska du itne göra påfyll idag, du får inte glömma det!". Samtidigt som man springer runt med en stege i handen,svettig och röd i ansiktet. Nej men visst jag kan göra ALLT på samma gång.
Gjorde klart för salget på jente igår och gutt idag plus att jag fick tömt en hel korg emd påfyllsvaror. Tack gode nån för att det iaf är varustopp på barn för tillfället! Imorgon är det dags för småvaror, typ det jobbigaste av allt. Hoppas jag hinner klart med det så jag kan ha torsdan till att ta det liite lugnt och fylla på basic.
Annar kommer jag falla på mållinjen och typ bli sjuk på julafton. Och det tänker jag INTE bli.
Har packat klart allt tills ikväll, klädhögen är enorm som vanligt, men har faktiskt bara tatt med en outfit per dag plus 2 extra tunikor. Hälften av högen är julklappar :)

Var sugen på att åka till Oslo City efter jobbet nu ikväll, i jakt på en julklänning, men kollade bankkontot idag och måste hålla igen lite (vill kunna spara lite pengar) och kom på att jag har en del klänningar hemma.
Som jag provade nyss, en efter en, en tredjedel kom jag inte längre i(eller i kom jag dom, men för tighta) och de flesta har jag tröttnat på. Men julklänningen är vald, det blir en nougatfärgad i silke.
Imorn ska jag möta upp pappa efter jobbet och få julklapparna, dom hade ju inte hunnit fixa det när jag lämnade mina för några veckor sen. Och sen hem och slappna av lite..

Ska upp om sex timmar så borde sova.
(Ursäkta alla stavfel som säkert existerar i detta inlägg, är trött och orkar inte läsa igenom!)
<3

Jag fem år (eller så har jag bara sovit för lite)

Jag kan inte sluta skratta åt det här klipper, hysteriskt kul!




Himla intressant..

Varm dryck Varm choklad (gärna med kardemumma eller baileys)
Kall dryck Pepsi Max
Alkoholhaltig dryck Rödvin
Drink Mojito (den bästa jag smakat var i Malmö, med färska hallon)
Pålägg Svensk skinka (den norska smakar blä...)
Grönsak Tomat
Frukt Mango 
Bär Jordgubbar
Krydda Salt
Godis Choklad!!
Snacks Salta pinnar
Choklad Allt ;)
Ost Parmesan/mozarella
Sallad Kycklingsallad med massa gott i
Tårta Sacher
Bakverk Biskvi
Glass Ben&Jerrys phish food
Snabbmat Hamburgare (även om det oftast blir pizza)
Flingor Någon musliblandning med frukt
Pizza Tunn pizza med kött och tex ananas/banan/curry
Naturgodis/Nötter Bananchips med joghurt
Soppa Mexikansk tomatsoppa
Utländskt kök Indiskt
Halstablett/Tuggummi Repsil citron
Äter inte Skaldjur, vilt, svamp(minus champinjon) och massa jag inte vågat prova...

Quadiz och en bakfull harrytur!

Har en sån sjuk söndagskänsla idag.Ingen aning om varför.. Peter är i Sandefjord och jag stirrar på högen med julklappar som jag vill men inte kan packa in förrens på torsdag kväll när vi är framme i Göteborg pga platsbrist i min väska... Kollar på greys as usual (har för övrigt bara några avsnitt kvar att se..)

Helgresumé so far:
Skyndade mig hem efter jobbet igår och gjorde mig iordning så fort jag kunde men som blev i slowmotion pga trötthet, lyckades bli sen så det blev en taxiresa hem till Josie(faaaan att hon flyttat från mina kvarter, ok lägenheten är underbar, men det är så lååångt bort). En väldigt tyst sådan. Nästan sån där pinsam tystnad, jag började fundera ut skämt att dra eller frågor att ställa, men med tanke på hur trött jag var så sket jag i det för att slippa missförståelser eller att han skulle tycka jag var konstig. Till sist kom jag på att det faktiskt inte är min plikt att prata med chauffören, och efter det så var tystnaden underbar! Jag har inte haft det så tyst på länge.

Sen dracks det rödvin med Josie och Mari och Evelina, och jag som inte hade tänkt gå ut blev sugen på det ändå. Quadiz som har vart stängt ett tag hade nyöppning så vi drog dit! Å stannade där till stängning, sen fyllemat på det och hemgång. Satt uppe en stund hemma och kom inte i säng förren efter 4..

Å idag har jag och Bente varit i Sverige och storhandlat!
Så nu har jag massa alkohol hemma (mousserande till nyår och cider till senare!).
Handlade också massa julmust, pepsi max, lite kött, pålägg, nyponsoppa, Kalles kaviar, lösgodis, Ritter sport joghurt(favvon som aldrig finns nånstans), snus och en jävla massa bröd!
Vi åkte vid 12 och kom inte hem förren vid 9 så jag är helt slut!

Imorgon står det träning på schemat och kanske en tur till julmarknaden på Blå. En gammal Sandefjordskompis och hans tjej ska sälja hemstickade vantar och mössor och samarbetar med Kiva, en frivillig organisation som hjälper människor som behöver det.
Har inte helt hunnit sätta mig in i processen, men det verkar imponerande.
Här kan man läsa mer : http://www.kiva.org/

Natti!







Keep your head up, keep your heart strong.


All I was searchin' for was me.

-Ben Howard.

Hoho i stugan!

Skulle handla klart de allra sista inför jul efter jobbet vilket gick sådär, men jag hittade två saker till mig själv. Försöker att inte handla så mycket till mig själv precis innan jul, men smyckesskrinet ville inte bli kvarlämnat i butiken (och var dessutom på rea, halva priset!). Och ringen.. Åååh! Den liknar min gamla älsklingsring från H&M som jag lyckades tappa bort nån gång i år. Lite dyrare dock, så ska vara rädd om den!
Det var en evighet sen jag träffade Josse, ska dricka vin me henne och en bekant imorn, nu får jag fan se till att inta banga eller vara för trött! Å köpa vin, åååh rödvin, det förtjänar jag efter allt jobb sista tiden!
Å på lördag ska Bente och jag och några till åka till Sverige, om hon får hem sin bil från telemark!

Lyssnar på Ani Difranco, älskar "you had time", som Winnerbäck gjort cover på. Å när jag lyssnar vidare på hennes musik så märker jag att "du gamla fria nord" är hennes också! "Tis of thees" heter den.. Bah, hatar när man upptäcker att en bra låt inte är original, även om tolkningen är bra så känns det lite.. Skumt.. Jaja.






Ord.

Jag har en massa att skriva, en massa som vill ut, men det går inte. Inte här. Och jag tar aldrig modet eller tiden till mig att sätta mig ner och skriva i en dagbok. Inbillar mig att det jag skriver här är jag. Det är det, men bara en liten del av mig. Önskar jag kunde skriva mer här. Eller skriva alls. Att den där punkten på min to-do-list kan strykas snart, för jag behöver få ner det i ord för att få ordning på allt. Kanske är jag rädd för vad jag skulle komma fram till.

Godnatt.


Ny vecka, nya tag

Hela december har det känts som att jag och Peter inte umgåtts alls. Visst, vi bor ju ihop, men han har haft så sjukt mycket med slutspurten i skolan och jag har ju jobbat varenda dag i 13 dar(eller ja, inne på 12e idag men med imorn så...) . Har haft noll ork kvar efter jobbet och han har lagt sig tidigt och skrivit, skrivit,  läst och läst. Idag är sista inlämningen för hans del och efter imorn har jag bara 6 jobbdagar kvar innan jul! Wiiie! Jag jobbar på brännan med lite brun utan sol, har målat naglarna rosa och ska nu skutta iväg till jobbet. Vit skjorta + min palldag = inte världens bästa idé!
Blå himmel och sol ute, det fina vintervädret håller i sig!

Sofi <3 svensk pop












I´m not yours anymore...

För nån dag sen hade jag en sån där dag då jag ville tillbaka... Började skriva på ett jättelångt blogginlägg men raderade allt för orden kom inte ut på ett vettigt sätt. När jag var på väg hem från jobbet den dan så började jag lyssna på Angus&Julia Stones senaste album och så kom låten som heter som rubriken. Mitt i prick!

Light me up a Cigarette
And put it in my mouth
Your the only one that wants me around
and I can think of a Thousand reasons why...
I don't believe in you
I don't believe in you and I
Light me up a Cigarette
And put it in my mouth
Your the only one that wants me to die
and I can think of a Thousand reasons why...
I don't believe in you
I don't believe in you...
I am not yours anymore
I am not yours anymore
Nooo, I am... I am not yours anymore
I am not yours anymore
Jump into your warm-mobile and run away
Your always leaving me behind
and I can think of a Thousand reasons why...
I don't believe in you
I don't believe in you and I
I am not yours anymore
I am not yours anymore
Nooooo, I am ... I am not yours anymore
Anymore
Light me up a Cigarette
And put it in my mouth
Your the only one that wants me around
and I can think of a Thousand reasons why...
I don't believe in you
I don't believe in you and I
I am not yours anymore
I am not yours anymore

Men den dagen tog slut och det kom en ny,lättare dag utan alla jobbiga tankar.
Igår kväll ringde en gammal kompis mig som jag inte pratat med på över två år. Det var skönt att höra hennes röst igen. Att allt är lite mer på rätt spår nu..




Vad är väl en vecka på Kanarieöarna?

Igår åkte pappa, hans fru och barnen till Gran Canaria, var där i måndags på middag och för att lämna julklapparna. Jag hade inte tackat nej till 35 grader varmare än detta isparadis men....
Var ju i Sandefjord för två veckor sen, mysig helg med restaurangbesök, familjehäng och utgång. På söndan snöade det så mkt så jag nästan trodde vi skulle vara tvungna att stanna kvar, men vi kom hem igen med bara lite förseningar.





Två veckor kvar till julafton! Verkar inte som jag får ledigt mer än fre,lör,sön, men vi får göra det bästa av det! Första julen P ska fira med min familj också!

dä änna värker lite i mett hövve va

Puh!
Jag trodde nästan att jag varken skulle komma på eller av spårvagnen i rusningstrafiken med alla mina påsar men det gick! Ett par tusenlappar fattigare men glad att jag hittade så fina julklappar(hoppas alla blir nöjda också, haha).
Jag ska bara köpa några mer till mamsen och Peter, sen e det klart!
Och i princip allt handlades på personalkortet, tur det för annars hade jag verkligen inte haft råd :)
Dessutom har jag lyckats köpa födelsedagspresenter till både min storasyster och hennes dotter som fyller i mellandagarna/januari!

I paketet från min syster låg en chokladkalender, ett tidningsurklipp med Håkan och ett fint kort! Tack <3 Och när jag kom hem från stan hade jag fått ett brev från mamma också, en muminadventskalender. Å så har Peter fått en av mig så nu har vi det fint! Ska bara se till att få upp dom två julstjärnorna också, så typiskt mig att hämta upp jullådan men aldrig slutföra det. Imorn hoppas jag på!
På tal om det så borde jag kila ner i källarn med banankartongen!
Ciao!

Hur kan det redan ha blivit december?!


Idag är min frionsdag och jag hoppas få köpt de flesta av mina julklappar!
Nu på förmiddan har jag ordnat småärenden, hämtat recept hos min läkare (mot min torra vinterhud...) och vart på apoteket och sen posten. Jag har fått ett paket från min kära syster.  Blir alltid sådär barnsligt glad när jag får gå till posten och hämta ut nåt, eller till och med över att få brev som inte är räkningar!
Jag har mina aningar om vad paketet innehåller, får se om jag har rätt....
Den här veckan har varit lika kall, men när jag tittar ut genom fönstret (tack för att vi bor så högt upp..) så ser det ut som sommar med solskenet och den blå himmeln. Sånt väder gör vintern lite lättare!

Jag jobbade ju aldrig i butik när jag bodde i Sverige, så kanske är det lika stort hemma, men det här med kalenderpresenter alltså! Norrmännen är helt galna och dom lägger så sinnesjukt mycket pengar på presenterna INNAN jul. Man undrar ju vad dom barnen får som "riktig" julklapp. Eller så har jag kanske bara missförstått allt, kanske är det kalenderpresenterna som är dom "riktiga" paketen och så får dom inget på jul? Fast jag skulle inte tro det.
När jag var liten hade jag en kalender som min farmor broderat, men det jag fick då var liksom en godisbit här, ett jenkatuggummi där, såna småsaker! Kunderna som handlar hos oss köper cardigans, Triumphunderkläder, smink osv. Fick höra av en som jobbade på en annan Cubus där det var en kund som handlade för flera tusen till kalandern till en person. Jisses, jag blir lite illamående av det här konsumtionssamhället.

Och med det sagt ger jag mig ut på julklappsjakt!

/DubbelmoralSofi


RSS 2.0