ett glas røtt..

Vi har haft 2 baginbox med rødvin hemma sista två veckorna, vilket har resulterat i att jag/vi tagit ett glas vin till maten då och då, eller ett glas matlagningsvin - minst lika viktigt!
Skønt att ha det hemma, men det kænns ændå lite riskabelt - det sægs ju att ett glas vin om dagen ær bra før hjærtat(eller något sånt)- men det blir ju ændå att man dricker mer nær det ær alltid finns till hands!
Imorgon ær det stor fest, alla Cubusansatta i hela Norge ska ha gemensam fest på Spektrum. En heldag, først registrering, lunch och "møte" (som dom alltid ska få med på frimafester, statistik och annat kul I guess....) och sedan lååång tid før ombyte dær dom har hyrt in stylister och makeupartister som ska finnas tillgængliga.
Jag hørde rykten om att de va ca 2000 som ska komma, å jag orkar inte stå i kø før att k a n s k e få fixat mig så vi tjejer på min gamla Cubus har hyrt ett hotellrum alldeles i nærheten dær vi ska fixa oss iordning.
P jobbar natt denna helgen.
Så nu ska jag æntligen passa på att se filmen han INTE vill se, haha.
Valentines day.
Natti!

den dära Robyn alltså - inspiration!

Hon ær så grym!
Jag har alltid gillat hennes musik, kommer ihåg på gymnasiet nær jag inte vågade sæga till någon att jag ælskade hennes førsta platta før det kændes så pinsamt och heeelt fel. Haha. Hennes låtar blir ju bara bættre och bættre!
Gillar hennes stil också-hon lyckas se lika kvinnlig ut i hoodiestil som i klænningar etc och kan vara sexig utan att vara ett sexobjekt! Sen driver hon ett eget skivbolag, ær/har varit Unicef-ambassadør, och har alltid haft sån integritet men utan att vara tråkig och inte-bjuda-på-sig-sjælv-typ. Men just det dær med kvinnligheten, jag vet inte hur jag ska førklara det. Men jag blir så lættat att inte varenda tjej på planeten kænner sig tvingad att klæ av sig før att vara sexig och på så sætt sælja mer, att behøva balansera på den finfina tråden sexig utan att vara "horig" och vara "the-girl-next-door" utan att vara "trist". Bara få vara. Det bevisar igen hela grejen; før att vara feminist behøver man inte hoppa øver att raka benen och aldrig få gå i kortkort, utan gøra precis vad man vill. Att bara få. Vara! (Sen ær det inte det feminism står før, det ær fullt medveten om men de ær sånt man får højda øgonbryn av typ "vaaaa, ær duuu feminist?! Du ser inte ut som en sån....".)
Vilket hyllningstal det hær blev, men jag var bara tvungen att skriva av mig!
Satt och kollade runt på olika sidor och fick syn på att hon slæppt nya låtar och då kom jag på att det var så himla længesen jag lyssnade på henne! Føll direkt før en av de nya singlarna och hittade æven andra låtar jag aldrig hørt, och nu tænkte jag lista favoriterna, fast inte i någon ordning, det tar før lång tid!
De 2 førsta MÅSTE ni kolla in om ni inte sett/hørt!

PS1!!!
ELECTRIC ÆR EGENTLIGEN INTE "ALL THAT" MÆRKTE JAG NU NÆR JAG LYSSNADE PÅ DEN, MEN DEN VA EN AV MINA ABSOLUTA FAVVOSAR NÆR JAG VAR LITEN SÅ DEN VAR TVUNGEN ATT VA ME :)
PS2!!!
COBRASTYLE ÆR DESSUTOM MED PÅ MIN FALLSKÆRMSHOPP-VIDEO!!


barnvaktspremiær

Ikvæll ska jag passa en kompis barn, lite smånervøs men det ska bli kul!
Annars har det inte hænt så mycket i helgen, jag har jobbade igår och efter det møttes jag och Peter upp, gick å kækade middag på Yayas. Lite lyx att æta ute 2 ggr denna veckan :):)
Sen var vi inne på VideoNova i næstan en timme før att enas om film. Vi var på helt olika filmhumør, men gick faktiskt dærifrån med två filmer. Norska båda två!
Den førsta var en typ dramakomedi, å den andra actionkomedi. Båda var bra!

indiskt!

Jag och P var och kækade på en indisk restaurang hær vid Majorstuen nu. God mat, sådær service, men mysig lokal å helt klart vært pengarna! Runt 100-lappen før huvudrætten!
Jag bestællde in en øl till mig också, førsøker ju læra mig att dricka det, men æn så længe ær det bara Tuborg som jag verkligen tycker ær g o t t att dricka... Så P drack Pepsi max, jag drack Pepsi och øl. Och snusade. Hoho.
2 månader som røkfri snart, det kænns så jævla skønt!!! Denna veckan har jag dessutom bara tænkt på cigg typ 2 gånger...... Hoppas røksugen førsvinner helt snart :)
Det har kommit nytt avsnitt av Bones, værldens bæsta serie, så nu hoppar jag i soffan!
Imorn jobbar jag kvæll, ska førsøka hinna træna innan dess också!
Fotograf: Inte jag

Just a little bit wiser?

Ær ledig från jobbet idag, och før en gångs skull har jag inte 1000 saker att fixa och ordna. Istællet låg jag kvar i sængen till 12 nån gång, har legat och læst, tvættat lite och packat iordning træningsvæskan.
Ska på middelspass 16.30.
Hur jag æn vrider&vænder på det så lyckas jag aldrig få till mer æn ett pass i veckan.
Kan ju vara det att jag jobbat på olika Cubus de sista veckorna, haft olika scheman hela tiden och inte fått in någon rytm. Hoppas det blir ændring på det snart, før eftersom jag inte lyckas hålla någon stræng diet(kanske lika bra det?) så ær det træningen jag måste styra upp før att hålla all ångest borta.
Det kænns som en evighet sen men ændå som igår, nær jag levde i ångesten, i min egna lilla bubbla, i det jag trodde var lycka. Eller var det det? Jag orkar inte ens børja tænka på det, før nær jag gør det så kommer jag alltid fram till samma sak. Att det var bættre førr, att jag borde børja tænka dumt igen och att jag inte duger.
Hur fan kan jag komma fram till det, jag som har lyckats ta mig ur helvetet?!?!
Det ær bara att bryta ihop och komma igen!
Men men, jag vet att tankarna alltid blir værre nær sommaren børjar nærma sig.
Stackars P och alla i min nærhet som vet om, de fattar sækert lika lite som jag och vet inte hur de ska bete sig.
Jag ber ibland P att hålla koll på mig, att bara "låta" mig æta godis etc på helgerna, før att jag vill kunna æta sunt utan att æta før mycket. Men då blir de också fel før då bryter jag ihop nær han påpekar att jag sitter me en godisbit i handen eller att jag dricker Cola istællet før Cola zero. Och han gør ju det før att jag bett honom, men ændå blir jag arg. Mest på mig sjælv, men de går ut øver honom.
Har en bunt med allevopåsar i en køkslåda som jag køpte men aldrig børjade med. Alla dessa halvfærdiga projekt.
Kommer inte jag heller bli mer æn halvfærdig??



Pics från helgen

Vi hann med en massa kul i helgen:

Promenerade i Frognerparken och fick se Parkour, gick førbi slottet & længs Karl Johan dær vi fick tvångslyssna på några Hari Krishnafolk, strosade runt på Grunerløkka,var på Blåmarkanden & søndagsmarknaden i Birkelunden, kollade på "500 days of summer"&"Shutters Island", var inne på værldens konstigaste museum, lagade god mat och drack en massa vin. Mys helt enkelt!





180410

Har haft en supermysig helg med Sara! Lægger upp bilder och skriver mer om det sen, nu ska jag inviga pajformen jag fick av mamma nær jag fyller år, det blir broccoli&bacon-paj.. Mumma!
Idag letade jag fram min gamla pæls/mockavæst, hade næstan glømt bort att jag hade den! Perfekt idag nær vædret varit lite kallt, lite varmt & blåsigt!
En vældigt trøtt å sliten jag!

Det hær med tid....

Hade massa planer før idag. Efter jobbet hade jag tænkt hinna hem å hæmta ikeakassen med klæder som skulle till Fretex, læmna den innan butiken stængde kl 18, sola, træna, handla mat med Peter å stæda...
Men!blev lite sen från jobbet, stannade inom en butik och så var det tågførseningar så jag var inte i stan førren strax innan sex, hann iaf sola men inget annat.
Som tur ær så ær P en ængel och har lovat att gå førbi med Fretexkassen imorn OCH stæda ikvæll <3
Træna får jag helt enkelt gøra i mitt næsta liv!
Nu- Rema 1000 å snart ett vælfyllt kylskåp..Mmmmm!
Imorn kommer finaste finolinSara hit, 1a gången før henne i Norge så jag hoppas solen håller i sig!

Ett år

Nu förstår jag lite grejjen med att ha en blogg, iaf för min egen del. Har letat fram lite bilder från senaste året för att summera ihop vad som hänt, men kommer ihåg långt ifrån allt. Sommarn minns jag bra, det brukar jag göra, men våren och hösten...hmmmm... Är det inte lite för tidigt att få dåligt minne?!?!





17e mai firades i Slottsparken. Jag stoltserade med norska flaggan, det dracks rosèvin, JOsse var brunhårig, Martwa var hemma i Svea men Jossan o John o Evelina va där. Och Peter och massa sandefjordare. Kvällen avslutades i Cubaparken där bla Promoe spelade.

Jag o P åkte till Lofoten med två kompisar. Underbar vecka!

Vi promerade massa, bland annat en bit upp på detta berget.

Vi paddlade kanot.

Badade i elvagradigt vatten(eller tretton,minns inte helt men kallt va det!)

Jag hade surfpremiär!

På allhelgona åkte jag, mamma & min kära syster till Orust å såg Nationalteatern.

Jag var hemma en del i Göteborg, utekvällarna kunde sluta såhär.

Oslo Citys årliga julbord.

Nyårsafton <3

.....................................................................


Sen hände det ju en massa annat också!

* Jag blev moster till världens sötaste flicka den 28e december!

* Blev assisterande butikschef på VM i somras, var det i ca 6 månader innan jag sa upp mig för nya äventyr!

* Slutade röka den 25e mars i år! Är numera en stolt snusare som ska tillåta mig själv att feströka nång gång ibland.

* Hoppade fallskärm!!

* Sa upp kontraktet på min gamla lägenhet i Gbg.

Å säkert en massa till, men det får duga för nu!

 

Jobb(igt)


ÅÅÅÅÅH! Jag är helt död efter en lååång dag på Sandvika storsenter.
Hur hamnade jag där?
Jo.. Sex veckor efter att jag var med och öppnade upp den nya Cubusbutiken i stan så bestämde sig cheferna för att omplacera två av oss. Detta eftersom vi har varit långt ifrån att klara budgeten ända sen öppning.
Fick en chock när jag fick höra det, även om alla vi på jobbet känt på oss att det skulle hända. Vi trodde väl att dom skulle ge det lite mera tid..
En av tjejerna tackade direkt ja till att byta butik men ingen av oss andra ville. Sen låg jag och grubblade och funderade på det kvällen innan mötet och kom fram till att det inte vore så illa ändå. Ny erfarenhet, mer att göra osv. Även om det är trist när man precis bytt jobbmiljö och börjat lära känna sina kollegor...
Men när jag övervägde att tacka ja så trodde jag att det handlade om en butik i stan, vilket visade sig vara fel... Butiken jag ska börja jobba på nästa vecka ligger inte i stan, utan ca 15 min med buss från ciy, vilket iofs inte är så långt! Allt detta har bara gått så fort!! Fick reda på omplaceringarna förra torsdagen, i fredags hade vi mötet, igår lämnade jag besked och det blev samtidigt min sista dag på Torggatan.....

Denna veckan hjälper jag till på Sandvika, men där ville jag inte stanna (20 min med tåg å en massa meck..) å på mån börjar jag på den andra. Känner mig lite som en "jukkaperkaboll" . Haha, har ingen aning om hur det stavas men men...

Förresten så var jag på ett basispass på Friskis igår! Jag brukar ju köra på middels men den gick senare och jag ville träna direkt efter jobbet... Kommer inspringandes i salen några minuter för sent och möts av ca 50 par ögon. Stirrandes. Alla över 45(eller iaf 40) , de flesta runt 60. Jag började undra om jag hamnat på seniorpasset men så välkomnade hon oss alla till basispasset. "Shiiiit, för en gångs skull kan jag vara bäst på ett pass istället för mest flåsig", tänkte jag.. Å gjorde alla övningar lite extra hårt,sprang fortast etc.
I 20 minuter. Sen var jag lika död som de andra och idag har jag träningsvärken från helvetet, värre än efter middels........


Jaaaaaaa! !

Våren ær hær! Invigde min ælskade, korta skinnjacka idag, frøs lite nær jag skulle till jobbet men på hemvægen så var det varmt nog. Åh!
Jag har tænkt å gøra ett lite uptodateinlægg, ev med  bilder om min egna dator vill starta, men P fyller år idag och jag ska laga hans favvomat (av det jag lagar, vilket begraænsar utbudet lite, men ændå).
Stekt lax med klyftpotatis o rotfrukter i ugn, och guacamole såklart!
Så mer hinns inte idag!

Från och med nu...

ska jag førsøka ta tag i den hær bloggen!
På tiden tycker jag.

RSS 2.0