Haha. Tuva!!


Så heter den tydligen, stormen alltså.
Oj vad jag saknar min Tuva! (Min katt för er som inte vet...)
Bara en vecka kvar nu, sen får jag träffa henne, syrran,mamma och kompisarna igen!

Det är inte bara Sverige det har blåst i idag! Färjorna till Strömstad är inställda, så just nu vet vi inte om Martwa kommer kunna åka över till Sv. för att fixa nytt pass som behövs för att vi ska kunna fixa visumen. Och det börjar bli lite bråttom nu.............

Jag är så sjukt taggad inför imorgon! Elin och Fridas sista utekväll(uff vad det kommer bli tomt på jobbet utan dom...)och det ska vara galatema hemma hos dom!

(Fan! Kom i skrivande stund på att jag glömt min shoppingpåse på jobbet.)

Klänningen jag hittade på stan idag är dock inte så mkt gala, men jag är supernöjd med den! En knallgrön klänning i tröjmodell med huva och dragkedja hela vägen. Lovely.

Måste tipsa om en skiva jag köpte för ca 2 år sen. Regina Lund. Jag hade massa fördomar mot henne men föll pladask för titeln; "Förlåt. Nej, jag menar aj." Poesi på skiva. Och alltihop kompanjerat av Thåström. Jag som verkligen gillar poesi (även om jag absolut inte läst alls mycket utan bara litegrann) älskade skivan!
Öppet, rakt, och vackert. Men väldigt sorgligt. Rekommenderas!!



//S

Fönstershopping(skärmshopping??)


Okejjj!!
Klockan är alldeles för mkt och jag är alldeles för övertrött. Huvudet spränger och jag ska sova strax.
Ändå känns det lite som julafton..

Min blogg ska aldrig aldrig bli en av de tusentals modebloggarna men:

Imorgon släpps t-shirtsen/linnena från H&M´s "Fashion against AIDS"-kampanjen. Jag var inne och kikade på plaggen häromdan och blev tokkär i Rufus Wainwrights linne. Och nu är det bara 7 timmar kvar... Jag ska pallra mig upp ur mina underbara(?) säng och sno åt mig ett ex. ÅÅÅÅÅH.

Och när jag ändå var inne i shoppingtankarnas värld ikväll gick jag in på diverse onlineshopper, som Tjallamalla, Asos mfl. Och inser: Jag saknar att shoppa! Fy fan i helvet vad jag saknar att shoppa. Jag ahr faktiskt varit duktig sen jag kom till Norge. Kanske för att utbudet inte är så stort. Fast ändå, det finns H&M, Vero Moda, Gina Tricot, Lindex å ett par märkesaffärer. Men ändå. Det slåt inte Göteborgs utbud på långa vägar.

Jag skulle kunna tänka mig; en vårjacka i nån fin glad färg, skinnjacka, nya svarta stövlar, vårskor, några jeans, tights i roliga färger, ett par klänninar och massa smycken. En fin Friisväska jag har hört är på rean och solbrillor...Hmmm.. Fan...Varför kom jag att tänka på kläder?Farligt...

Nej nu måste jag försöka sova.

Over and out

Fröken svår och stolpskotten

Låg och tänkte på massa saker inatt när jag inte kunde sova.

Bland annat om killarna jag har dejtat de sista åren. Att jag faktiskt träffat en del sjyssta, snälla, fina killar. Som jag av okända anledningar ratat/blivit osäker på osv. (Inte vågat?)
Istället har jag valt att lägga mig tid på stolpskotten.
Det har vart en härlig blandning av dessa; killen som visade sig langa amfetamin, han som redan hade en tjej(visade det sig senare...), den otrogna, den svartsjuka killen som tryckte ner mig totalt, han som inte visste vad han ville och bara lekte med mig hit och dit, han som var kär i sitt ex osv osv. De som på olika sätt gjort mig illa helt enkelt.

Detta är ganska, om inte väldigt, vanligt bland tjejer. Varför gör man så här mot sig själv? Handlar det om att inte tillåta sig själv att vara lycklig? Jag hoppas ju självklart att det är det jag vill, eller rättare sagt jag vet det. Jag vill vara lycklig. Kanske handlar det om att våga släppa den där tron om att  man behöver en till för att vara lycklig?
Eller så kanske man bara måste lära sig vara lycklig med sig själv innan man kan tillåta sig träffa den där syssta,fina,snälla killen som är bra för en.

En av alla mina dåliga ursäkter för att fortsätta vela med stolpskotten har varit att "ja men han är en bra kille innerst inne". Men det är bara att inse:

Det spelar ingen roll hur underbar en kille är, så länge han inte är underbar mot dig.
 
//S


Bilder från festen.


Spana in.......


det här mamma!! Din dotter har stickat sin första mössa ; )



Haha,okej den kanske blev lite, mycket lång, men jag är stolt!

Två killar från Gävle (jag registrerar inte längre namnen på folk i kollektivet om dom bott här mindre än en månad, det är sjukt mkt folk som kommer och går!) flyttade ut häromdan. Spanade in rummet idag och hittade en ful byrå i plast, men ändå; en byrå!
Så jag skänkte min TV jag fick av Olle till Johan och placerade mitt fynd ovanpå min tvbänk(?) och här är resultatet:



Nu slipper jag alltså förvara underkläder mm i bananlådor under sängen!!
(Jag har lärt mig uppskatta det lilla här i livet av att bo såhär haha)

Så var helgen slut.

Anna&Lisas födelsedagsfest/Malin&Maries avskedsfest i fredags.
Jag,Jossan&Martwa startade kvällen med en uuuutsökt middag:

 

Tacopaj (a la speciale med glutenfri pajbotten och vegfärs!) Jag måste sno receptet av Jossan, farligt god!

Och efterrätten, en av mina absoluta favoriter,har inte ätit den på åratal!:



Sen fixade Martwa drinkar!:

 

Norsk voda + hallon + Sprite


Å sen begav vi oss iväg till festen med Annas present!



Dan efter(alltså igår) var det traditionellt bakishäng hos tjejerna.
Jag köpte en Calzone som pizzamannen fick för sig att forma som en fisk. Och så fick jag en gratisbiljett till färjan också.



(den var godare än vad den såg ut.)

Ciao!



 

...


Tillbaks i vardagen i Sandefjord.
En tragisk sak hände med en bekant o kollega i helgen, hoppas han repar sig......

Syrran blev glad för sina presenter.

Har fått iväg ett mail till Kilroy med massa frågor inför resan.

Har nog en massa tankar i huvudet, men inte riktigt ron för att skriva om allt.

Nu nalkas det gemensan städaktion mot det snuskiga badrummet/duschen mm.

For so long.........Take care


    

En fin bildserie på min kära pappa(nej han är ingen skogshuggare,dom har bara låtit hugga ner ett träd på tomten o pappa fixar med resterna haha):

     

Love you daddie!

Återvändsgränd.


En återvändsgränd är
  1. en gränd, gata eller väg som kommer till ett slut där den enda möjliga vägen är tillbaka.
  2. ett bildligt uttryck för något som inte ger framtidsutsikter.


Precis.
Hur svårt ska det vara før mig att førstå?
Jag har stått och stampat på samma stælle i månader nu.
Før vad?



Lugn helg med abstinens och trøtthet


På besøk i Oslo, pappa fyller år idag och Ida på måndag. Kændes skønt att æntligen få læmna de førsenade julklapparna! Alla blev jætteglada å då blir jag också det!

Mina fyndskor (svarta støvlarna från en affær i Sandefjord) håller på å gå sønder totalt............. Jag har anvænt dom jættemkt och sørjer i førtid...Dags att leta skor igen alltså.......Inte før att det i sig ær något problem, men jag håller mig gærna ifrån stan før att spara pengar.(Oh yes,nær jag væl børjar shoppa......)

Och abstinensen!!Nu snackar vi inte om alkohol, utan Coca Cola. Førra veckan børjade jag fundera, och i onsdags kvæll bestæmde jag mig før att sluta med det. Heeelt och hållet. Det ær inte det lættaste før en som druckit mkt cola varje dag under ett par år.........Huvudværken kom redan efter ett par timmar och suget finns dær næstan hela tiden. Men 3 dygn- jag ær stolt! Nu gæller det bara att klara av att hålla sig vaken på jobbet ændå haha.

På tal om ngt helt annan, værlden ær så sjukt liten. Ingen nyhet,men ibland glømmer man næstan bort det. Blev kompis med Rille, en av killarna i kollektivet, på Facebook idag. Kollade in hans sida och så visar det sig att vi har en gemensam væn. Han kænner en snubbe jag umgås en del med i Sthlm førra høsten. Vi har ingen kontakt længre iofs,men nu bor jag alltså med hans kompis hær i Sandefjord, Norge. Hur stora ær oddsen?

Min dygnsrytm ær totalfuckad. Jag tænker inte på det så mkt annars, eftersom alla jag hænger med i Sfjord också jobbar senskift, men nær man ska umgås med folk som sover och ær vakna på mer normala tider så mærks det. Jag har varit som en zombie idag bara før att jag gick upp tidigt før å gratta pappa. Somnade efter det, sov efter middagen, gæspat konstant. Och likadant igår. Sjælvklart sitter jag ændå uppe nu...Men jag ska førsøka somna snart. Men igår låg jag och vred mig i 2 timmar och de e det værsta jag vet,så jag skjuter bara på det....Hmm..


VXI


Så här bra gick det med att gå o lägga sig i tid idag, haha.
Mkt tankar som snurrar runt just nu.........Mest om resan.

Det blir transibiriska, 2 kortare stopp i Ryssland, ett längre stopp i Mongoliet, och sen några veckor i Kina. Japan hoppar vi över,blev lite väl dyrt. Hoppas nu bara att jag kan hålla budgeten på 20 000....

En massa saker som måste fixas (som alltid....),vaccin, försäkringar, visum, ryggsäck, nya vinterskor mm mm...

Elin på jobbet har virkat världens sötaste fodral till min ipod:




För några helger sen(noll tidsuppfattning...) var det ju landskamp, här e lite bilder haha:

   

Ja..Hm..Mkt fall,mkt tacklingar. Men kul var det!

Å här kommer en del bilder från The Kollektiv!!

    

Notera:
1 Att soffkuddarna inte tillhör soffan från början
Att det står en gammal tvättmaskin plus en stege...i hallen!
3 Duschen. Need I say more?

Tur att man kan ha kul här ändå!!

   

Stefan&Emelie           Henrik                Stefan&Johan        Rille,Stefan,Johan 

En helt galen helg-faktiskt värre än vanligt! Haha

Kvällens kommentar fredag: "Den här kvällen kan sluta var som helst...."
Kvällen kommentar lördag: Se ovanstående....

Fredag. Förfest/fest hos tjejerna, sedan Cactus eftersom man itne var välkommen på Blue Marlin om man inte var inbjuden.  En kollega till mig gjorde bort sig rätt rejält och hela kvällen kändes helt bisarr. Jävla dokusåpa hela denna stan ?!

Lördag. Dags för den omtalade kickoffen a la norskt fylleslag med 350 pers i en stor konferenshall som ägs av en sekt. Det låter bra va?
Iaf,illamående o trött släpade jag mig till busstationen vid 12. Trodde inte jag skulle klarar dan, men efter en liten svacka / snigel-i-lunchen-incident så blev det faktiskt bra. Först lite tråkig info om diverse viktiga personer i koncernen, sedan delades alla in i sina grupper för diverse roliga påhitt. Våran grupp spelade in en musikvideo,andra reklamsnittar,nyheter osv osv. Allt detta spelades senare upp på stora tvskärmar under hela middagen.
Två komiker körde spontanteater.
Kul att se alla från jobbet så uppklädda.Och fulla. haha.
3-rätters middag. underbart! Gratis alkohol,underbart men farligt!
Många skandaler, nog sagt om det.........

Här kommer en underbar bildserie, ngn fick för sig att det skulle tas en massa kort när man skakar på huvudet o ska få fram en effekt av det,trots visar det sig inte riktigt på kortet o särskilt jag o Jossan ser helt.... ja vet inte vad... ut... hahaha

      



Lite mer normala kort kanske? Från bland annat göra-sig-iordning-stugorna & middagen.

               
 

   
    



 

Some days I'm still fighting to walk towards the light



Det är märkligt hur saker och ting kan förändras. Vilken klyscha,men oj vad sant.
Gick runt på jobbet idag och lyssnade på min ipod som vanligt. Plötsligt kom en låt upp som jag inte lyssnat på på länge. Den spelades flitigast förra vintern. Om ca 2 veckor är det ett år sen jag startade min förändring.
När jag tänker tillbaks på det så känns det overkligt, jag minns hur snabbt allt gick, hur folk reagerade mer och mer på jobbet, hur jag klarade mindre och mindre jobb och tillslut inget alls, att jag drömde om den dan jag vågade cykla igen utan att vara rädd att svimma, mina powerwalks efter en varma koppen, mina uppesitternätter på internet framför proana klipp,mina vägningar a la 20 ggr om dan....
Mina 6 mnd i behandling, först inläggningen med sondning,sen dagvård,slutenvård....

Och idag.....Så funkar det. Konstigt nog. Folk som inte kände mig innan har nog svårt att tro att jag varit sjuk och det känns märkligt. Tankarna finns i mig konstant men nu är det jättelänge sen jag hade ett återfall. 

(Hittade ingen bättre video till låten,de flesta är proana och det vill jag itne lägga upp.)
 

XI


Jag hade för mig jag kunde ett ordspråk som kunde symbolisera dagens....ångest?
Men jag kommer inte på...

Oavsett. Uff. När ska jag lära mig?

Grym låt: Summer Breeze med JohnOssi


London baby

Här kommer en liten kort sammanfattning av de 4 underbara dagarna i London!

Natten innan resan sov jag hos tjejerna, rädd att försova mig o missa alltihop!
Lite kaosartat på mogonen, 6 tjejer som ska packa klart och göra sig iordning.
Dessutom var vi väl inte piggast i världen:

 
    Martwa                Skål?

Nu i efterhand känns det som att vi var rätt onyktra mestadels av tiden, och jag och Martwa började tidigt med varsin grogg på flyget medan Josse sov brevid oss och Rasmus&Kalle käkade mina M&M´s.

   

Bye bye Sandefjord



Sen bar det av till hostelet vid Piccadilly,av med all packning och sedan begav vi tjejer oss till Lovely Camden!
Shopping,shopping,shopping och sedan en massa drinkar på Cuba Kitchen.

     

Senare på kvällen åkte vi till Lazy´s (där Josse jobbat) vid Tower Bridge, drack fler drinkar och hade skoj.



Åkte dubbeldäckare tillbaks in till "vår" del av stan. Tanken var väl att gå hem,vilket de flesta gjorde förutom ja o några till som hamna på en askass dyr klubb, Storm.

Dan efter blev det frukost på , där jag upptäckte min favorit Toffee Nut Hot Chocolate.
Ta en titt på hur pigga alla var:

 

Vi delade in oss i smågrupper och drog ut på stan för att shoppa vidare,denna gång på Oxford Street.
Käkade på en thairestaurang,vidrig upplevelse och alla lämnade stället lika hungriga som innan vi gick dit,typ.
Sen möttes hela gänget upp på Midas(hostelpuben) för lite förfestande.
Chris lekte dvärg och han o Malin posade vid handtorken inne på toan. M.m!

     

Söndagskvällen/natten spenderades på ett Irländskt ställe, O´neills(?). Tre våningar,med livemusik på översta. Grymt kul hade vi där. (Fotografen var inte helt nykter när dessa bilder togs,ursäkta kvalitén!)

    

Dan efter; Starbucksfrukost,shopping med Jossan där jag hittade två till klänningar (i Camden hittade jag en klänning, en vårjacka och smycken!) Käkade falafelrulle på ett asmysigt ställe,Leon.
Sen återkom den lite kaosartade stämningen när 6 tjejer ska göra sig iordning,denna gång i vårt lilla småskabbiga rum med en pytteliten spegel. Men vi lyckades och hittade även fram till restaurangen Salvator&Amanda där vi käkade asgod nyårsmat! Att se killarna uppklädda var kul : ) Och Rasmus i skjorta, det trodde jag inte!!De flesta vågade sig på ostron som förrätt. Jag var smart nog att låta bli, haha.

       
  

Vid 21 var bordet reserverat åt några andra,och vi drog oss tillbaks till hostelet för lite mer dricka och planering av tolvslaget. Vodka blandat med Fanta dracks i urtvättade ölflaskor i brist på glas. Eller vin ur baginboxpåsar.

   

Det slutade med att vi delade oss i 2 grupper (förutom Andreas som fick för sig att fira nyår själv på nån pub..?!) Jag,Emelie,Jossan,Anna,Malin o Chris ville till Big Ben. Men vid Waterloo där vi skulle av stannade inte tbanan pga allt folk så vi fick åka två hållplatser till. Vi kom aldrig till Big Ben för vid London Eye tog det stopp. 700 000 var tydligen där! Lite panikartad känsla,och därfrån fick jag inga kort eftersom jag itne kom åt den. Jag var mest glad att jag kunde andas :)

Nyårsnatten spenderades på Lazy´s, tog 1,5 timme att gå dit från London Eye.Puh. Jag och Jossan träffade två engelska killar. Vi lärde dom lite svenska, bland annat slipsknut, geggamojja och "Fan vad nice". Hahaha.

Kom i säng vid 6 och kl 10 skulle vi vara ute ur rummet så det blev inte mkt sömn. Sista dan spenderade hältften av gruppen sovandes på flygplatsen och resten (där jag var med) halvsovandes på ett café, jagandes duvor, ätandes sushi från en kul sushibar med rullande mat, på ett konstmuseum och halvsovandes på en restaurang. Vi hann även med att se någon form av parad, där bland annat indier spelade säckpipa!

     


För er som inte märkt det så är Chris en riktig linslus :)


Här kommer de sista korten,lite blandad kompott!

       
  

That´s all folks!

Love//S






X


Jag har alldeles för mkt tankar i huvudet nu, klockan är halv 3 och imorn (på min enda lediga dag denna vecka) ska jag upp vid 10 för att åka och kolla på landskampan mellan folket på jobbet(Fotboll, Sverige-Norge m a o ).

Har letat som en galning efter en klänning Carrie har på sig i säsong 2 (Sex and the city of course), en jättefin blommig klänning hon har när hon träffar en kille i väntrummet till psykologen,om jag inte minns fel. Men jag hittar den inte nånstans och nu ger jag upp.
Jag skulle ge vad som helst för Carries gaderob, i framtiden ska min walk-in-closet vara större än rummet jag bor i nu. Så det så!

     

(från HBO´s hemsida....)


På tal om annat.
Jag har fortfarande inte fått tag på E, första pojkvännen. Det är flera år sen vi var ett par men vi har ju alltid hållt kontakten. Jag vet att jag skickade ett brev i våras där jag skrev att det var bäst att bryta kontakten pga av olika saker. Men jag var inne i en konstig period då och ångrar mig verkligen. Vai hördes några gånger efter det men efter min flytt till Norge har det inte gått å få tag på honom. Mobilen är aldrig på,trots att internet inte visar på att han skulle bytt nummer... Har t o m mailat hans bror bara för att kolla att läget är bra,det var 6 veckor sen och fortfarande inget svar....Blir faktiskt orolig eftersom jag vet att han mådde rätt så jävla kasst i perioder....


Sen vet jag inte hur jag ska göra med en viss person. Det är sjukt att jag kan ha hakat upp mig så mkt på denna personen, det var länge sen jag ens kunde ha en tanke på att det skulle bli något, han har gjort mig irriterad/ledsen/glad/besviken tusen gånger sen dess. Jag vet att den enda funktion jag fyller för honom är bekräftlese och att han aldrig skulle göra så om han brydde sig om mig.
Men ändå. Och jag blir arg för att jag lägger energi på personen,att jag fortfarande går till kompisarna och säger vad han sagt för nytt,att jag skriver ner alla hans kommentarer, att jaa tänker på honom. Fan.........
Idag vägrade jag honom en kram för att jag gjort honom en tjänst. Han blev assur och bad mig gå. Men fattar han inte!? Det är inte så att jag kan säga att jag inte vill krama honom för jag är rädd att bara vilja ha mer och mer och mer.



Carrie: Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting,
challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.


I väntan på tid att berätta om London!



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut.
Flyttade till grannlandet
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gav nog inga förra året vad jag minns...
3. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
1a augusti.
4. Varför?
Det var då jag styrde kosan till Norge.
5. Vad var din största framgång 2007?
Tog tag i mig själv+fick jobbet i Norge.
6. Dog någon som stod dig nära?
Farmor.
7. Bästa köpet?
Oj... Min beige/bruna Friisväska
8. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder!
9. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket
10. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2007?
Amy Winehouse- Rehab
Kent-Ingenting
Winnerbäck feat Miss Li- Om du lämnade mig nu
Timbaland-The way I are
Rihanna-Umbrella
Sahara Hotnights. Cheek to cheek
Snow Patrol- Chasing cars
mfl!
11. Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat mer pengar(augusti och framåt)
12. Vad önskar du att du gjort mindre?
 
Ältat
13. Hur tillbringade du julen?
I Göteborg med mamma och syster.
14. Blev du kär i år?
Nja,inte lär direkt. Men föräskad.
15. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy mfl. Har faktiskt inte tittat på alls mkt tv i år.
16. Bästa boken du läste i år?
Samtal med gud, en riktigt djup bok.
17. Årets film?
Darling
18. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Pappa och hela familjen kom ner till Ggb för att fira mig, med mat och champagna hemma i min o Jonathans lägenhet. Sen kom mamma och syster och några vänner till familjen. Och på kvällen gick jag och några kompisar till Heaven 23 och drack drinkar. (Sen får jag itne glömma att nämna den udnerbara födelsedagsfirningen av mamma och syrran några dagar innan, en hel överraskningsdag!!)
19. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja säkert mycket. Fast det som hänt har hänt!Och det som inte hänt kan hända en annan gång!
20. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Väldigt varierande. Blev helt såld på tight och klänning/lång tröja.
21. Vad fick dig att må bra?
Mina nära och kära och flytten.

22.Vilka länder besökte du under 2007?
Sverige,Norge och England.
23.Hur tillbringade du din semester under året?
Hemma i Göteborg, ett par dagar nere på sommarstället i Hällevik och sista delen av sommaren i Sandefjord fast då var ag ju inte ledig.

24.Om du fått nya vänner under 2007, vem/vilka har svetsat sej fast hos dej?
Hela det goa tjejgänget jag träffat i Norge!!

25.Hur ska du fira in det nya året?
Redan infirat, i London!!

26. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år
Nej men Rebecka blev gravid för andra gången=)
28. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Både och.
29. Vem saknade du?
Mormor.


RSS 2.0