Oh my gosh!

Idag lämnade jag Oslo City med rosiga kinder. Och lite ångest, för jag hade lovat mig själv att inte shoppa mer denna månaden....

Vi ska laga mat nu så jag visar er senare men här kommer ett smakprov:






Att inreda utan så mycket pengar...

Jag älskar vår lägenhet. Men den är långt från klar.
Igår efter jobbet åkte vi hem till en kollega på tacokväll. Jag tror det var ca ett halvt år sen hon köpte sin lägenhet, å den var sååå fin. Hon är ju dekoratör så det är kanske inte så konstigt ;)
Men tänk vilken dröm, att när man väl tar lån till sin lägenhet, kunna låna lite extra för att köpa allt till den som man behöver så den är klar. Direkt.
Jag och P har ju länge tänkt att vi ska ta itu med sovrummet, men nu tror jag vi har kommit fram till att göra klart vardagsrummet först. Och det vi behöver är :

En matta
Nya gardiner
Få upp den sista tavlan
Pläd och kuddar till soffan (bort med dom gamla!!)
Växter

(Till sovrummet behövs nya gardiner, en vit byrå, sängbord och vårat fotoprojekt på väggarna....)

Jag känner att jag har pengar att lägga på det just nu, men P pluggar och har inte samma möjlighet.
Sovrumsgrejjerna tror jag vi kan lösa efter jul med eventuella julklappspengar, men jag skulle sååå gärna vilja bli klar med vardagsrummet nu!!
Sitter och surfar runt efter diverse grejer på nätet, har hittat den perfekta mattan men nu ska man ju då hitta resten av sakerna som ska matcha.. Och färg på gardiner, vad fan ska ma välja?!
(Och så måste ju älsklingen ocksåp tycka om det...)

Aaaah, jag skulle bara vilja hyra in en designer som fixade allt!
Eller nej jag ångrar mig, det sparar jag hellre tills den dan jag köper eget :)

Det är så mycket jag skulle vilja ändra på. Måla trägolvet vitt, ändra gardinuppsättningen till vanliga gardinstångar (nu har vi en gammeldags lösning som kallas cornish...), måla/tapetsera om, fixa balkongen, renovera köket.
Vilket jag varken kan eller vill göra nu när vi "bara" hyr..

Nu ska jag fönstershoppa vidare!

Imorgon är det ny vecka, nya tag!
Kickstartar igång den genom att börja klockan 7, och efter jobbet har jag massa todos.
Ska bland annat leta efter en bh med genomskinliga band bakpå ryggen,har kollat Cubus(såklart!),H&M och Kappahl. Bara Lindex kvar, har inte dom det så lämnar jag tillbaka spetstoppen från Bikbok, annars kommer jag aldrig få användning för den :(
Sen ska jag köpa försenad födelsedagspresent till min lillebror, kolla efter vardagsrumsgrejjerna(hoppas få med P på det) och kanske kolla efter kläder till han med!
Puh!

Natti!

Lite svensk musik fast mest på engelska.

Igår innan jag skulle somna så kom jag att tänka på massa bra svenska artister som sjungit ihop, båda egna låtar och covers. Men nu när jag skulle sätta mig ner och leta på youtube så hittade jag inte alls så mycket.
Men här är ett par:



Favoriten av dessa. Deras röster är magiska ihop och videon är så fin. (tolkning av Robyns låt)



Kanske inte helt kan räknas som en duett, men det är den finaste versionen av låten. Usel kvalitet på videon dock.



Söta!!



Fin tolkning av en gammal Popsiclehit.



Hamnar nederst för att jag inte längre är nåt Winnerbäckfan, men den väcker massa minnen..


..........................

Igår kollade jag och P på The Brothers, fy vilken hemsk film. Fin, men man blev nedstämd.
Och så HATAR jag öppna slut! Jag vill veta hur det går. Antingen i slutscenen eller med eftertexter.
Jag blir nog så irriterad när jag kollar på serier och det kommer en cliffhanger och man måste vänta till nästa vecka. För att inte tala om säsongsavslutningar och man måste vänta en evighet.
Och med filmer, det blir bara för mycket!! Som inception, den var superbra, men så kommer slutet. Har ingen aning om hur många filmslut jag går och grubblar på, för många.


I know you know i'm yours and please don't ever leave

and if you love him
you know it will come true
and if you need him
you know that he'll be there


Lofoten,augusti,2009




Shoes




Blandade känslor

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet efter nästan en veckas sjukskrivning (fast bara 4 jobbdagar). Känns som rubriken. Ja. Det ska bli väldigt skönt att få göra något annat än att bara ligga i soffan,sova och hosta, fast det sista kommer jag iofs säkert göra på jobbet också. Sen är jag nervös för vad som väntar mig, jag har fått höra att det inte har varit nån annan på min avdelning men jag hoppas ju att chefen har tagit upp några av mina nya kartonger för annars kommer det bli ett helvete. Sen är jag ju också rädd för att jag kommer bli sjuk igen, alternativt supertrött, att chefen kommer vara sur på mig och att de inte kommer tycka jag verkar så sjuk eller att de tycker att jag verkar sjuk och inte kommer vara i närheten av mig. Sån här blir jag när jag i sjuk. Jag, som i vanliga fall är smårädd för vad folk tycker om mig, tänk er det ggr 1000.....

Idag gick jag på stan. Ville trotsa mig själv lite och prova på hur det skulle kännas sen. Jag går ju mer på en jobbdag än vad jag gick idag iaf. Nu ligger jag utslagen i soffan, men jag hann göra iordning lasagne som vi ska äta strax. Peter är sjukare än mig nu, stackarn, vi försöker pyssla om varann!
Angående stan idag, jag var livrädd att jag skulle springa på regionschefen. Sen slog det mig att idag är ju faktiskt min lediga onsdag(eftersom jag ska jobba på lördag) plus att jag ska jobba imorn, så egentligen hade han ju inte kunnat säga nåt. Men gick ändå och var lite smånervös.

Dagens shopping blev paracet & ibux och två par skor...

(ska googla och se om jag hittar bilder på dom!)

Adios!

Humor!



Började asgarva åt detta inägget när jag märkte att Peter stirrade på mig (satt med hörlurar på i soffan, hann pluggade). Försökte förklara det roliga, men han tyckte inte det verkade lika kul. Kanske är jag övertrött, kanske är det för att han är norsk ? :) Vem vet, kolla själv...

Nu har jag uppdaterat mig igenom alla bloggfavoriter och har alltså mer än hälften kvar (dessutom så har jag ju läst mina favvobloggar lite då och då, de jag ska plöja igenom nu var det längesen jag läste...)
För det första så älskar jag bloggarna jag läser; bilderna, texterna, inspirationen. Jag vill liksom inte missa ett enda inlägg. Sen kan det väl hända att jag har nån slags tvångstanke att jag m å s t e läsa ikapp mig typ helst på en å samma gång vilket kan leda till hela dagar där jag endast läser bloggar. Detta händer oftast när Peter e i Sandefjord eller jobbar och jag går helt in i det, glömmer att snusa, äta, svara i telefon, blinka, ja allt. Normalt? Njaaa. Jag har väl aldrig vart det.........

Puss!

Omorganisering

Idag fick jag gjort en sak som jag haft på min todolist ett bra tag(och som faktiskt har gått att genomföra sen ett par veckor när jag fick den nya datorn). Att föra över alla mina bokmärkta sidor från min gamla dator till den nya. Med hastigheten som min gamla s.k dator håller så är det ett tålamodstest. Det är himla massa bloggar som jag totalt glömt bort, en massa av dom som bytt domän vilket tog ytterligare lite tid och det ska bli kul att ha dom samlade på ett ställe igen :) Sen alla gamla youtubeklipp(mest musik) som jag hittade en del av på Spotify, en del skippade jag och resten har jag lagt under en musikmapp. Jag älskar ordning och reda :)

För övrigt så är jag fortfarande trött och ser ingen bättring.. Luftvägsinflammation kallar läkaren det, men hon ville ta ytterligare test för att kolla om det kan vara kyssesyken (körtelfeber). Oh no. Är det det så har nog Peter också fått det. Så idag fick jag pallra mig till läkaren för 3e gången på en vecka... Är sjukskriven t o m imorgon å hoppas för allt i världen att jag känner mig bättre då så jag kan komma tillbaka till jobbet på torsdag. Vet att dom sliter som djur där nu med en man(kvinna!) kort.

(På tal om ordning och reda så fick jag äntligen löst problemet med var jag ska förvara mina bikinis och alla strumpbyxor jag har. Hittade superbilliga små plastlådor på Nille som fick plats i stora gaderoben. Liiite trångt blev det men bättre det än att ha dom på golvet i plastpåsar.

Jag lyckades nästan lura iväg P på en promenad för att köpa nya jeans till honom men tog kanske ut segern i förskott och sminkade mig. Det visade sig att när jag väl lurade upp honom ur soffan så fick jag honom att inse att han borde sätta sig med skolan och inte gå på stan så nu sitter jag sminkad i soffan. Och han är duktig plugghäst. Superfin för Scrubs! Why not?

Oooooolidligt spännande!



Nu hoppas jag att SD inte får 4 procent och att de Rödgröna vinner!

Det här är SÅ meningslöst!!

Nu räcker det! Jag orkar inte vara sjuk mer! Gaaaaaah!!!
Hoppas jag känner mig bättre imorn så jag kan komma iväg till jobbet. Vet att det inte skulle vara problem att få sjukskrivning, men det dåliga samvetet jag får när jag är borta från jobb är fan det värsta jag vet.

Vad har jag gjort i veckan?
Jobbat. Hostat. Fått astmaanfall. Ätit (dessutom har jag ätit onyttigt nästan varje dag med mantrat "är man sjuk får man"....). Sovit. Sovit. Sovit. Handlat kläder. Ätit fårikål för första gången (gott!). Kollat Scrubs.Å hängt på internet.
Det enda meningsfulla var att jag fick hänga med Josse och Bente en stund.
Men det har liksom gått en hel vecka, tänk vad mycket jag hade kunnat göra! Åhhhh... Hmm.

Jag har dessutom lyckats smitta Peter, sorry!!

Nu lyssnar jag på Robyns version på Cobrastyle som äntligen kommit på Spotify! Om mindre än en timme drar valvakan igång som jag ska följa på webben.

Här är mina shoppingfynd:








Kameran gör inte helt färgerna rättvisa men...Speciellt jeansen som är mer blå än på bilderna och tunikan i mitten som är mer brun än grå. Den långa stickade tröjan är superfin men luddar väldigt mkt (rayon/angora/cashmir och något mer i blandningen) så jag ska fundera lite på den. Å så blev det till att jag behöll bägge jeansen, så nu får jag inte shoppa mer denna månaden.. Eller, till nästa löning det vill säga :)

19.28







Det här gjorde min förmiddag lite ljusare!


Jaaaaa, när man inte kan prata får man skriva..

Jg har tappat rösten,tror det är tredje gången för i år. Baah! Det är ingen större kris egentligen (har inte fått hög feber än i alla fall) men problemet är att för varje dag jag jobbar och pratar med kunder så gör halsen mer o mer ont. Såklart... Den blev lite bättre igår kväll när jag var tyst en stund men nu kommer det nästan inga ljud alls och det känns som om jag har rakblad i halsen:( Försöker stå ut två dar till å så kan jag vila hela helgen :)

Idag köpte jag ett par superhöga jeans från Monki! Är lite osäker på om jag tycker det är fint (på mig) att ha något instoppat i dom eller bara ha topparna över så att säga. Supersköna och riktigt fin blåfärg! Det enda skulle väl vara att dom är lite väl trånga på smalbenen för tillfället.
Problemet e bara att jag också provat nya Levi´s-jeansen (Curve ID). Och dom satt galet fint, enda trista var att dom var lite för korta i benen i längsta storleken..... Och så inte lika höga, men det spelade inte så stor roll..

Har lagt undan dom till på fredag och det får bli ett av paren... Eller bägge?! Eeeh..
Har hur många jeans som helst som ligger hemma och skräpar, använder kanske en tredjedel av dom men kan inte med att kasta dom heller. Man vet ju aldrig om man kommer i dom nån gång i framtiden.... En idé vore ju kanske att lägga ner dom i källaren så tar dom i alla fall inte plats i gaderoben.. Får bli ett helgprojekt, då jag även ska sortera bort alla sommarskor.. Hade mina gladiatorsandaler på mig en sista gång för i år för ett par dar sen.. Det var soligt och fint väder så jag trodde inte det skulle vara några problem, men det blev lite väl kallt.

Adjööö, sommaren :(

Var inne på Asos igår och hittade massa fina klockor.






(gillar den lila & röda bäst)

Nu ska jag strax krypa till kojs och hoppas att rösten håller imorgon!

Natti!

Oj vad vackert!



Jag har faktiskt inte gett Kents sista skivor någon ordentlig chans, jag tappade liksom bort dom nånstan efter Vapen&Ammuntion. Som att det inte gick rakt in i hjärtat längre. Men jag la ändå in sista skivan på mobilen och förut så kom denna låten på (jag har i princip bara lyssnat på en av låtarna innan...)
Så fint. Rebecka Törnkvist är det tydligen som sjunger i refrängen.
Å så är Jockes röst så avskalad, utan massa pålagt tjafs som får honom att låta så kall och "syntig".
Me like!


Ja okej då, det kan väl hända att jag blir lite paranoid när jag är trött...


Imorse gick jag hemifrån strax efter sex eftersom vår chef vill att vi börjar klockan sju så ofta som möjligt istället för åtta. Vilket är ett helvete för en nattuggla som mig (men jag har faktiskt blivit lite bättre på att lägga mig tidigt...).
Jag är alltid lite klumpig av mig och det blir inte bättre när jag är nyvaken. Stökar väldigt mkt i köket, välter gärna saker, snubblar, glömmer att ta på mig bh, listan kan göras låååång.
En sak som brukar hjälpa mig att vakna till ordentligt är att ta på mig höga klackar (då måste jag koncentrera mig...) och lyssna på hög musik (just nu är det Robyns duett med Snoop, Professor Green-låten och Rage Against The Machine som gäller).
Men igår morse var jag i ganska god tid till bussen utan klackar och musik och detta hände:

Går i lite halvdvala när jag får syn på en bil som står några meter nedanför hållplatsen, mitt på trottoaren.
Det hänger två människor ut genom rutorna och dom tittar åt mitt håll. Den ena killen håller i något stort som på håll ser ut som ett automatvapen. Jag tänker bara : "Nu dör jag". Så jag slutar gå och så säger det "POFF" och det kommer massa rök från den stora saken och jag bara "va faaan??".. Nån minut går och det händer inte så mycket förutom att jag inte fattar nåt. Det är dessutom en ruggig septembermorgon, inte en människa ute och går och nästan inga bilar. Så hör jag plötsligt ljud bakom mig, vänder mig om och ser två cyklister komma cyklande med en bil lite snett bakom sig som också puffar ut massa rök. När dom åker förbi bilen jag först såg så rullar den också iväg och puffar på. Vid det här laget har jag ju också sett kamerorna.

Ingen ville alltså döda mig, de spelade bara in en film/reklam-scen.
Fin start på dagen, jag vaknade till i alla fall!


Jag vet inte hur sandelträ luktar men...

..jag har sen var liten alltid haft en viss bild av hur sandelträherrarna ser ut. Skäggstubb, maskulina, skogshuggartypen liksom. Som gärna tagit liiiite för mkt parfym för att lukta extra gott. Pappaparfym, ja ni fattar.
Men jag har aldrig känt en doft och tänkt "aaaah, sandelträ!!". Tills idag på bussen. Satt som vanligt helt inne i mobilvärlden när jag känner hur det börjar dofta och tittar upp. Å där sitter dom. Precis som dom sett ut i mina sandelträvisioner. Det måste varit det, eller det kommer i alla fall alltid vara den doften jag förknippar med sandelträ. Och nej, jag går inte igång på sandelträ. Jag vill inte att min kille ska ha en sån parfym. Men jag tycker det är så lustigt med såna "aha"-ögonblick,

För övrigt så verkade det som om någon hade gödslat ner hela området vid Sköyen (där jag byter buss till/från jobbet), jag blundade och så kändes det som om jag var ute på en bondgård..........

Kom å tänka på en till sak. Jag vet inte vad jag hade gjort utan Google. Jag googlar fan ALLT. Visst blir det mest nonsenssökningar men rätt så ofta kollar jag upp saker jag inte vet så mkt om och lär mig något nytt.
Tänk om man hade kunnat googla dofter - DET hade varit nåt!


oh

Lär mig skriva igen. Det känns som jag tappat mitt språk.


okej.

Var rätt trött efter jobbet igår men såg verkligen fram emot utgång, som tyvärr slutade i sängen kl ett... Efter förfesten och en titt i en nyköpt lägenhet som en kompis brorsa köpt(reeeeenoveringsprojekt!!) på lökkan, så fick jag extremt ont i magen å var tvungen att dra hem. Grät hela taxiresan å var säkert inte alltför trevlig mot P, men jag hade verkligen sett fram emot en helkväll på stan......Hann ju inte ens möta upp Josie, om du läser det här - var det kul?!

Idag har det varit soligt, men det enda jag har gjort är att legat i soffan. Kollat på Mammoth och Scrubs, och snart är det dags för Romeo&Julia...
Jag å Peter åt så mkt BK-mat förut att vi höll på å spricka, eller iaf Peter! Å så har jag laddat hem ett bildhanteringsprogram som en kompis tipsade om, jag tycker inte om HP´s fotoprogram (har iofs inte satt in mig ordentligt i det men...)

pics.







Göteborg








Do YOU got a problem with that?!?!

Peter kollar på The Expandables, jag pysslar framför datorn, men det räcker med att snegla på tvn ibland å lyssna för att inse att jag INTE missar nåt! Hahahaha.

Imorgon ska jag för första gången på en jobblördag i n t e börja klockan nio utan.... elva!! Helt underbart!!
Annars har jag inte vart så social i veckan, det är ju senveckan, men eftermiddan hos Josie i onsdags var mys :)
Robyns nya skiva har det lyssnats mest på (gillar duetten med Snoop mest!) också har jag fått syn på en trenchcoat i ponchomodell från HM som jag hoppas jag hittar i butik snart!


Och så har jag hittat världens godaste choklad som gör det svårt att hålla mig till godis en gg i veckan :(


(den högra....)


Ps. Peter smygläser vad jag skriver och hälsar att han började skratta redan i introt, så han är nog av samma åsikt som mig angående filmen ;)


En oledig onsdag..

Skulle ju egentligen varit min fridag idag, men så frågade dom om jag kunde hjälpa till 7-12. Jag sa att jag skulle fundera på det, men regionschefen var där och han sa "du har ju precis haft långhelg, sova kan du göra när du blir gammal!".. Sååå... Jobb blev det!
Jag var supertrött och lyckades såklart skada mig. Hade sorterat alla stora "plastbollar" vid kassan som vi har sockar i och skulle böja mig ner och plocka upp en socka när jag lyckas slå i munnen. Träffade som tur var inte tänderna, men det träffade tandköttet precis ovanför framtänderna och blödde ganska länge. Åh vad jag hade velat ha det på film!!
Efter jobbet var det kiropraktordags, denna gång på hans andra klinik som låg vid amerikanska ambassaden. Inte direkt det området i stan jag kan bäst, så jag lyckades såklart att gå vilse och komma lite sent. Efter lite knakande så skulle jag gå mot National och hamnade återigen fel (mitt lokalsinne är fan helt otroligt) och hamnade på Aker Brygge (visst man kommer ju så småningom till National därifån men en omväg.. tror jag..). Så jag passade på att hälsa på Evelina på H&M. Var ju evigheter sen jag träffade henne så vi bestämde träff nästa vecka, hoppas det blir av!

Har köpt hem grejer till att göra tacopaj som matlådeprojekt, men jag hade visst fått Peter att tro att det var till oss, och det var hundvalpsögon som mötte mig när jag kom hem och inte gjorde mat, haha!

Nu ska jag möta upp Josse vid Meny och sen ska vi hem till henne och dricka mousserande! Väldigt sandefjordtiden att dricka på en vardag när man ska upp tidigt dan efter. Skål på den!


Underbara men ångestframkallande Göteborg!!

Så fort jag klev av bussen i fredags så fick jag lite smått ångest. Som att mitt Göteborg är inte som det brukade vara. Kände mig inte alls hemma, massa jobbigt folk överallt, småpojkar på spårvagnen med rivsår i ansiktena och öl i händerna, alla omgjorda butiker, alla gamla klasskompisar att undvika... Men samtidigt mitt fina gamla Göteborg, vännerna och såklart familjen. Det går liksom inte ihop. Lämnade grejerna hos mamma som var bortrest över helgen och tog en promenad till Kvantum där jag mötte upp Mogge, handlade mat, å sen förfestade vi på Pepsi Max eftersom ingen hade alkohol! Vi hamnade på Beebar vid Kungsport och efter det Gretas. Fick höra både från en tjej med snaggat hår och skinnväst och en äldre gayman att jag var väldigt vacker och det behövdes. Mogge blev väldigt full och vi tog nattbussen hem vid halv fyra nån gång.
På lördagen mötte jag upp söta Karin som jag lärt känna via Martwa, vi fikade på Soho, jag blev starstrucked när jag fick syn på spiderchick. Resten av lördagen spenderades hemma hos min syster, en fin dag som tyvärr avslutades med en dunderhuvudvärk.
Igår tog jag en fika med Helena & Nina på Soho(inspirationstorka...), röstade inne i Nordstan och åkte sen hem och gjorde tacopaj åt mig mamma och Karin. Den blev supergod och ska definitivt göras i Oslo!
Idag är en sån där sista seg dag, mamma jobbar, jag är trött, ska gå och handla snus till hemresan, packa och ordna. Så får jag se om jag hinner träffa min syster och systerdotter en gång till.. Och sen när mamma kommer hem från jobbet ska vi gå och hälsa på morfar.

Bussen går runt 6 imorgon och sen är det rätt på jobb! Men är ledig på onsdag, skönt!

Har inte med mig sladden till kameran så det blir inga biler. Ska jag vara helt ärlig har jag bara tagit kort på tacopajen,fy på mig. Var har min fotolust tagit vägen?


Big Smile!




Jag blev månadens Big Smile på jobbet!! Wiie! Vilket är som typ månadens medarbetare som har varit positiv och jobbat på etc.

Så här pigg ser jag ut kl 6 en fredagsmorgon.

Nu- jobb. Sen- Göteboooooorg!!

Will I still be in your eyes and on your mind....



Den här låten ger mig alltid gåshud. Satt på bussen på väg hem från jobbet å hade shuffleinställningen på ipoden när denna låten kom. Just den här liveversionen är från min favvoplatta med Neil, "Live at Massey Hall".
Introt, texten, melodin, rösten..

Började lyssna på skivan i den här vevan. Hade precis kommit hem från resan, det tog slut med B, å jag satt mest på verandan å lyssnade på Neil young.skivan från en stereo som stod i trappuppgången.

Göteborg!! Eller? Jo! Eller?!

Å vad det är skönt att blogga med nya datorn och slippa dom norska bokstäverna! Anledningen till att jag inte skriver så mkt kan alltså inte längre skyllas på datorn. Men tiden räcker inte alltid till! Sitter i soffan med mysveolurbyxorna och väntar på Peters Chilli con carne. Mmmm! Hann precis hem innan det började ösa ner regn, samtidigt som solen sken. Just då är det faktiskt fint med regn. Och efter att jag köpt mina gummistövlar så tycker jag inte illa om regn alls, jag blir som ett litet barn som vill hoppa i alla vattenpölar. (Fast det hade sett så dumt ut så jag nöjer mig med att gå rakt igenom dom istället...:))

Fick extrem hemlängtan(syster&Moa/mamma-längtan) igår och fick ordnat så att jag kunde ta ut två komptimmar på fredag och få helt ledigt på måndag. Men så mailade min syster och sa att hela familjen var förkylda och att mamma var bortrest. Blev heldeppig, hade sett fram så emot det!!Men så började jag vänja mig vid tanken att ha en skön Oslohelg istället. Och idag fick jag reda på att förkylningen börjar avta och att dom gärna vill att jag kommer. Å plötsligt så vet jag inte vad jag vill för nu hade jag ställt in mig på att det inte skulle bli av! Ååååh! Det är det jobbiga med att inte bo nära sin familj. För å ena sidan så är det skönt att få vara i Oslo på mina frihelger och verkligen bara slappa och slippa resan, men då går jag alltid runt med lite dåligt samvete för att det var längesen jag var hemma. Å så får man ju aldrig vart så social med dom jag känner i Oslo eftersom jag antingen jobbar eller e hemma. Dilemma....

RSS 2.0