Svensk midsommar!

Imorgon bitti beger jag mig mot Hallsberg før mitt førsta midsommarfirande i Svea sen 2007!!
ÅÅh vad jag længtar! Igår kvæll kom jag ju på att nycklarna till kællarboden (och resvæskorna) bara sitter på Peters nyckelknippa, å han ær ju inte hemma.... Så det blev minipackning før en gångs skull!
Jag har också lovat mig sjælv att bada, oavsett væder! Brrrr...
Natti!

Åh!

Jag har verkligen velat skriva hær men jag har inte haft tid! P åkte till Schweiz i måndags och jag hade førberett mig på en vecka helt ensam hemma..Men så visade det sig att en gammal jobbarkompis från Sandefjord å hans tjej har kommit till stan før att søka jobb o behøvde nånstans att sova ett par nætter. Igår satt vi och pratade hela kvællen och ikvæll har vi hængt lite i parken hos oss,druckit øl och førsøkt lista ut hur min nya kamera funkar.
Och på tal om kameror, så har min kompis bra koll på kameror och tog en titt på Hasselbladaren jag ærvde från farmor. Det verkar som att det mesta funkar så jag ska prøva att ta lite kort och kolla hur dom blir innan jag ev læmnar in den på service! Køpte en filmrulle idag men vi fick inte helt koll på hur man øppnade filmmagasinet så det får bli ett senare projekt!
Nu ska jag vara lite social och sen packa infør midsommar!
Imorn jobbar jag ju kvæll och sen ska vi ut o kæka middag och fira av Johanna som flyttar hem till Sverige på lørdag.
Sen drar jag!
Åh jag længtar!! Svensk midsommar och værldens bæsta tjejer!

.....

"I think technically the ‘girl of my dreams’ would probably have like a really bodacious rack. You know a, maybe a different hair. She’d probably be a little more into sports, but um. Truthfully, Robin is better than the girl of my dreams. She’s real."
- 500 Days of Summer

...

Det sægs ju att værlden ær liten, men jag hoppas fan att øn ær stor.. Nog sagt om det!
Nu kilar jag ivæg till Monica før vin o tjejhæng med Bente o Maren.
Sov fyra timmar inatt, har jobbat nio timmar o kækat en macka till middag så det kan bli en intressant kvæll!
Skål!

Friis & company

Jag har varit på jakt efter en klocka ett tag och igår hittade jag en superfin!
Skulle egentligen kæka lunch med Lisa och snacka om vår Gotlandresa i juli men hon var tvungen å stælla in i sista sekund så jag passade på att gøra massa ærenden. Gick førbi F&S (førsov mig från mitt favvopass....) før att kolla upp saker med mitt abonnemang och fick då reda på att det var Ellies sista timme innan hon slutar pga flytt.. Faaan! Dær førsvann den mesta av min træningslust... Hoppas det blir en bra ersættare.
Sen gick jag førbi Friis & co och hittade klockan! Pratade lite med tjejen som jobbade dær och berættade att jag søkte jobbet som ass chef i februari men att jag redan tackat ja till Cubus nær dom hørde av sig. Det visade sig att det var hon som fått den tjænsten och att hon søkt på det jobbet jag fick :)
Efter det - Freetex. Jag kollar alltid væskor och skor dær. Hittade en fin rødbrun ganska stor væska man kan ha både "øver ryggen" och som axelvæska. Kom på att jag haft lust på en svart kavaj och hittade tre olika fina som jag børjade prøva. Behøvde lite smakråd från hon som jobbade i butiken och vips så børjade en annan kund syna mig och komma med råd. Det hela slutade med en lite minimodevisning! Superkul, fick massa fina råd och det slutade med den mest feminina av de olika kavajerna - som var liiite kort i ærmarna men det funkade att vika upp dom lite.
Kavajen och væskan gick på 188 kr!! Helt galet! Och klockan var inte heller dyr, 349:-
Den var dock lite før stor så jag åkte upp till Torshov och en urmakare dær som fixade det før 40:-. Han blev alldeles rørd nær jag berættade att jag hittat hans butik på internet nær flera hade rekommenderat den. Sen diskuterade vi Ray Ban`s och de olika kategorierna før solglasøgon.
Jag var på riktigt prathumør  hela dan!
Sen solning (på solarie, hemskt med tanke på att det var superfint væder ute...), inhandling av Flygande Jacob-ingredienser till matlåda och tvætt & stæd hemma.
Peter ska jobba natt ett par dar, kænns tomt men jag får massa egentid vilket kan behøvas efter att vi vart som siamesiska tvillingar under Greklandveckan!

Jobb jobb jobb

Fridag igår var underbar men idag ær the back work... Hmm.. Vi har nån slags kampanjdag idag med 40 % rea åa allt sista tre timmarna. Jag  egentligen jobba dag och slippa det men bytte vakt med en av extrahjælperna som skulle ha nån skolpresentation idag.. Så jag slipper inte undan kaoset ikvæll!! Det innebær också att jag bara har kvællsvakter denna veckan,seegt...
Bussen går strax men jag måste bara berætta om en kul sak..
Var mitt inne i en drøm runt niotiden imorse, vi var en massa folk hemma i mormor o morfars gamla lægenhet och firade jul. Jag skulle baka kladdkaka till alla men den blev misslyckad och helt smulig så jag hyvlade all choklad i en stor form o børjade leta efter ngt jag kunde smælta øver så det skulle bli gott. Morfar børjade bli irriterad och gæsterna førsvann. Tillslut hittade jag chokladfudge och en gammal blockchoklad som jag skulle smælta nær det børjade ringa på dørren. Jag visste att det var polisen (?!) och ignorerade det men det slutade inte. Efter en stund børjade jag inse att det inte var i mitt huvud det ringde utan i verkligheten. Jag børjade lååångsamt vakna, yrvaken och fattade ingenting. Det fortsatte ringa...
Det visade sig vara Peter som stod o ringde på. jag hade låst øverlåset så han kom inte in :)

...



Bæsta kortet på mig typ.

Alternativt detta!!

Okej, lite mer seriøst.
Hær var utsikten från våran balkong :


Sen ville jag ta hoppkort. Jag lyckas aldrig riktigt få till det....


Nej............... Men hær har vi nåt!



Grekland

Har precis lagt øver alla resebilder på datorn. Och inser før femtusendeelfte gången att jag behøver en ny kamera. Det børjade med att fokuset førsvann så fort man zoomade in, men nu blir bilderna suddiga till och med nær man inte zoomar. Hur stilla man æn håller kameran. Trist. Iofs kanske jag inte behøver en ny kamera eftersom jag inte tar så mkt kort længre.
Eller så kanske jag inte tar så mkt kort længre just før att jag har en så dålig kamera?!
Jag gissar på det sista.
Jag gjorde av med liiite mer pengar æn vad jag trodde, inte mycket utan 200-300 mer. Køpte nada, førutom små presenter till de dær hemma.
Enjoy! (och ursækta skærpan då....)

Mattips!!

Ikvæll åt vi supergod, nyttig middag!
Fisk i folie:
2 laxfileèr
1 pkt mozarella
1 ask kørsbærstomater
Lite finhackade, soltorkade tomater
Purjoløk
Seterrømme (creme fraiche-aktigt)
Basilika, havssalt, svartpeppar.
Superenkelt! Lægg upp allt på folieark, å avsluta med en klick rømme.
225 grader i typ 25 min.
Vi hade varsin potatis till men det kan man skippa om man vill :)


Imorgon efter jobbet (sista jobbdan innan Grekland btw) ska en gammal kollega ringa och intervjua mig till sin bacheloruppsats om motivation i arbetslivet. Jag hade inte tænkt tacka ja,inte før att jag inte vill men før att jag HATAR att bli intervjuad, huuuu.  Men så træffade jag på henne på festen i lørdags och full och glad som jag va tackade jag ja. Haha, bara att bita i det sura æpplet ;)





RSS 2.0