When we were young and armed


Efter att ha læmnat av mamma vid bussen igår och på væg hem invaderades bussen av ett moln av blommiga parfymer och klirrande Rimipåsar med 3,5or.
Ibland kan jag sakna tiden nær man var 15, 16 och åkte buss ut till villaførorterna till galna hemmafester. Alldeles før mycket smink, vaselin och foundation på læpparna. Konstigt att jag kænde mig mer vuxen då æn jag gør nu, hah!

Kan ju kanske ha att gøra med att jag kænner mig rætt liten och ynklig nu. Ett par dar efter den avslutade Erymaxkuren mot halsinflammationen har jag åkt på lunginflammation och ænnu en ny 10 dagars kur med den jobbiga medicinen.

Vilket sætt att fira det nya heltidsjobbet med!

F.ro.m imorn e det alltså dags att køra igång med heltiden och jag ska gøra mitt bæsta før att dølja att jag ær sjuk!

Mamma var och hælsade på ons-lør, jættemysigt! Hon fick roa sig sjælv nær jag jobbade i tors, men hon och jag hann ændå med en del shopping, strosing på Karl Johan, matlagning, Munchmuseet, reseprat och massa annat!

Nu ska jag återvænda till sængen och be till høgre makter att jag ær fit for fight imorn!

S.o.m.m.a.r.r.e.g.n.


Jag hatar regn før det mesta. Men som idag, nær jag vandrade ner længs Karl Johan efter två lyckade jobbintervjuer, och det børjade regna; inte ett sånt dær regn som klibbar och førstør håret och ær jobbigt utan som bara doftar sommar. Just då ær inte regn så dumt ændå.

Sen gick jag førbi ett stånd på ett litet torg och fick syn på sjalarna jag och Martwa køpte på Black Market i Mongoliet. Gick fram før att titta nærmare på dom, tanten såg att jag kollade och sa "120 kr, jættebilligt". Jag svarade : " Jag ville kolla bara om det var såna sjalar jag køpte i Mongoliet før några månader sen. Det var det, och jag betalde 10 kr styck. Hej då."

Kl 14 var jag alltså på plats på Vero Moda på Osly City-køpcentret. Det visade sig vara værldens minsta affær (lite panikkænslor dær først) men ændå fullt av personal. Fick træffa butikschefen och intervjun kændes mkt mer avslappnad æn på Zara. Det blev mer som ett vanligt samtal utan dom hær jobbiga intervjufrågorna på ngt sætt. Vi satt och pratade i næstan en timme, det enda hon var lite osæker på var just det att jag inte kunde lova att jag kunde stanna till jul, Jag sa att ja stannar till minst okt men inte kan lova mer, jag hatar att ljuga..... Jag berættade æven att jag skulle på en andra intervju på Zara men att jag var mer intresserad att jobba hos dom. Vi bestæmde att jag skulle ringa efter andra intervjun.
Å andra intervjun gick också, var bara dær typ 10 min och snackade med Stine, som iofs ær jættetrevlig men jag får ændå stela, stroppiga vibbar från det stællet....Hon ville mest kolla om de var ngt mer jag undrade øver, och skulel høra av sig med svaret imon. Men nu har jag ændå bokat in en prvjobbing på VM imorn,  jag har bestæmt mig och det kænns skønt!
Går det bra imorn så får jag børja jobba heltid direkt på torsdag :)

Over and out.

Ps. Har inte lyckats hitta  nætverksnyckeln till bredbadet, så dærfør komemr jag inte åt några bilder på datorn.. ska fixa!


They all fall for me psychoboys


Jag har blivit förkyld. Igen! Fattar inte vad det är för fel på min kropp, måste ha världens sämsta immunförsvar. Jag går ju fan fortfarande på antibiotika!! Denna gången är det snuva och hosta, förra veckan var det feber och illamående. Sweet.


Jobbsökandet har gått över förväntan!

Gav mig ut i regnet i måndags (som har hållt i sig hela veckan) och delade ut Cv på Aker Brygge, Karl Johan, och Grunnelöcka (om det nu stavas så....). I tisdags deppade jag (mer om det sen), men i onsdags morse fick jag rycka upp mig då de ringde från Zara och ville att jag skulle komma på intervju redan samma dag! Sagt och gjort, jag fixade iordning mig, och förutom att slå huvudet i det låga taket på lageravdelningen där intervjun ägde rum, så klarade jag mig bra! Idag intog jag Bogstaveien. Där gick det väl mindre bra, de flesta affärer verkar ha anställt klart för sommaren och där de behöver folk e det mest extrajobb som gäller. Ramlade in i en helt underbart fin liten affär på en tvärgata till Bogstaveien (SOLO, fast en minivariant om man jämför med den i Gbg). Butikschefen var hur trevlig som helst och de sökte personal! Just nu är det det stället jag håller tummarna för mest.... På väg till fika med Lisa såg jag att Gina Tricot vid Grensa sökte personal, så nu har även dom mitt Cv!

Innan jag drog in till stan idag ringde jag återigen The Boss över alla Vero Moda-affärer i Norge (kontakter e guld värt) och tre timmar senare ringde de och ville ha mig på intervju på måndag.

Just nu är det SOLO eller VeroModo-jobbet som lockar mest, fick ett litet stelt intryck av Zara och vet inte helt om jag skulle passa in där... Men de ringde när jag var på väg från stan, och jag väntade med att ringa tillbaks så jag fick rådfråga Lisa, syrran och mamma först. Bestämde mig för att säga att jag ville ha några dagars betänketid, så att jag kan se hur de blir med de andra ställena först... När jag väl ringde visade det sig att de "bara" vill ha mig på en andra intervju där även nån högre chef ska medverka (min syster tyckte att det lät lite som jag sökte till NASA) på måndag. Två timmar efter VeroModaintervjun. Puh!

Har även tänkt springa in till SOLOaffären innan också, tjata lite....

Så efter en vecka i Oslo tycker jag ändå jag har kommit rätt långt, jag är nöjd!


Imorgon följer jag med pappa och familjen till Strömstad, ska kurera mig så jag är fit for fight inför nästa vecka! Pappa och de stannar tills nästa söndag, vilket innebär att jag får huset för mig själv i en vecka. Wiee!


Fick ett jobbigt samtal i tisdags (Varför just nu? När jag behöver fokusera på jobb och inget annat...). Skumt det där. Hade känt ett par dar att det var nåt på gång och att jag jättegärna ville prata med honom. Fick dock aldrig sagt det där jag hade tänkt säga....Det visade sig iaf att även han hade tänkt ringa ett par dar. Och jag hade rätt, det var nåt som hänt. Idioten har träffat en annan. Förlåt mig, men varför berätta en sån sak? Okej om det hade gått ett tag och det var på väg och bli något seriöst, men de har setts i en vecka. En vecka! Det gjorde mig verkligen bara ledsen, och det kändes som han bara sa det för att lätta sitt dåligs samvete. "Han bryr sig säkert om dig , men han bryr sig mer om sig själv."

 Och det gör ont, det gör det.

Jag hade faktiskt förhoppningen att det kunde bli något i höst när jag kom hem. Och jag orkar inte analysera mer i varför han gör så här. Antingen så tyckte han inte om mig som han sa att han gjorde (svårt att tro det om han 1,5 vecka efter att ha legat och hållt om mig och hållt min hand och sagt massa saker träffar en ny som han redan tycker om) eller så är han bara fucked up. Eller bägge delar. Uppenbarligen har han problem med att vara själv. Oavsett så blev jag ledsen och kom knappt ur sängen tills dom ringde om intervjun. Nu blir jag mest irriterad när jag tänker på det.

Jag har bara lust att ta tag i honom, ruska om honom och skrika fattar du vad du sabbar, vi hade kunnat få det bra och nu e allt allt allt förstört. Det jag är mest rädd för är att jag kommer hem i höst, ramlar på honom ute och får höra "jag är singel Sofi, kan vi inte försöka igen". Och om jag känner som jag gör nu kommer jag inte kunna säga nej, och om jag känner som jag gör nu kommer det bara göra mig så himla ont.


Men om han vill trilla tillbaks till gamla mönster med idiottjejer så är det väl upp till honom. Man börjar ju undra om han är ett hopplöst fall. Jag tror han behöver prata med någon, och jag tänker inte vara den som det till honom.


Fan fan fan.


Varför gjorde du så här för?

Hade jag betytt något för dig hade du väl kunnat vänta i tre månader?




Lite fler bilder från förra helgen











Jag skulle kunna fylla en hel gaderob med kläder från Monki


http://www.monkigirl.se/#

Gå in och titta så förstår ni.

Vill ni skänka pengar till mitt projekt är det bara att slänga iväg ett mail, jag kommer nog få stanna mer än 3,5 mnd i Oslo om jag ska få råd till allt det där.

Just det ja. Imorgon flyttar jag.
Och jag har fortfarande inte skrivit klart cv:n. Man skulle kunna säga att jag gör allt för att undvika den just nu, som att storstäda, gå o källsortera, panta burkar, läsa alla bloggar man kan komma över och drömma sig bort på Monki och Tjallamallas hemsidor. Ja.

Jag avslutar som vår nya vän Joel gjorde så bra både när han kom igår och sedan när han gick;

Peace

Läser du fortfarande min blogg?


Uff, jag är sjuk och sentimental och har kramabstinens.

Legat som ett kolli i min säng med hög feber i tre dagar, fjärde medicinkuren för i år, denna gång för halsinflammation. Yes. Febern är borta idag och har ersatts av ett illamående utan dess like. Jag kanske inte älskar mitt jobb men sista veckan hade vart kul å få jobba, fått säga hej då till alla osv. Vi tjejer skulle käkat på grekrestaurangen igår och kollat på Sex and the city-filmen idag, middagen blev inställd och nu e de andra på bion och jag ligger i soffan.

Måste promenera tillbaks till läkaren ikväll, hon ville kontrollera så min sänka gått ner.
Och imorgon måste jag promenera till jobebt för att ha "sista mötet" med cheferna.
Hoppas dom har mitt arbetsintyg klart! Märkte ju häromdan att jag lyckats slarva bort det från hemtjänsten. Tror det ligger nånstans bland alla mina papper antingen här, hos pappa i Oslo eller på min vind i Göteborg.

Fick mail från lägenhetsbyte.se idag, alla parter i ett triangelbyte jag tackat ja till hade varit positiva, det handlar för min del om en liten etta med balkong på eklandavägen, med badkar och billig hyra. Typiskt att jag inte flyttar hem förren om 3,5 mnd!!

Att jag har varit sjuk har inneburit att jag inte hunnit kolla jobb,inte hunnit packa, flyttändra eller gjort alla andra viktiga saker som skulle hinnas med innan flytten. Puh. Blir stressad som vanligt.



Ibland tror jag inte livet kan bli bättre


Vilken helg!
I fredags var det ju Sveriges alldeles egna dag( som dock inte firas lika mycket som här i Norge).


Martwa med den sena inflyttningspresenten

Vi cyklade hem till Kristian för att titta på hans nya lägenhet och äta jordgubbstårta.


Em, Martwa (som inte ville va med på bild) och Maria


Emelie blev inte gift! Ingen av oss andra heller......


Gissa färg på min bh? HAHA


Efter en kall cykelfärd hem blev det förfest & balkonghäng.


Och självklart dans på BM


Igår var lätt en av de bästa dagarna nånsin i Sandefjord! Vill ni veta varför? :)


Jag,Martwa,Jossan,Emelie,Kristian,Örjan & Katrine åkte ut till Natholmen.


Örjan ser ut som han blir hämtad av The Big Man, Jesus. The Light. Halleluja.


Några gick iväg å fiskade krabbor.


Sedan kom DJ-Lasse förbi med nyfiskade krabbor. Nu snackar vi!


Me


Vå åt kycklingspett, quinoasallad med saffran&fetaost och aubergine.


Jossan&jag.


Snyggt hopp av mig (till höger),men Örjan jagade faktiskt i oss.


Örjan


Sen kollade vi på soilnedgången...



Koka krabbor.



Kom hem vid 12, däckade direkt och försov mig idag. Hade tänkt jobba över idag, men jag ska ut och sola med Maria istället.


Kramochkärlek




Take me out tonight, where there´s music and there´s people and they´re young & alive


Lite snabba uppdateringar om...allt.

Igår fixade jag och Martwa med ansiktsboksinbjudningar till vår avskedsfest "fäll en tår och kom sen och häll tequila i våra sår" (Oh ja, ibland kan jag va rolig!eeh....)

Sa alltså upp mig från jobbet (och nu har även Martwa gjort det), flyttar till Oslo om exakt en vecka. Kommer bo hos pappa, blir lite å pendla men då bor jag ju gratis :) Nej,jag har inte börjat leta jobb än. Inte ens skrivit klart min CV.
Litar på att det löser sig, vill helst ha jobb i en klädaffär eftersom det är det jag har tänkt göra i Göteborg i höst, och då kan det ju vara bra att ha lite referenser... Dock är såna jobb inte bra betalda här i grannlandet, men lyckas jag spara några pengar den här sommarn ser jag det bara som en bonus! Jag vill ha en ny soffa i höst, men det ska inte bli några problem, sen e det klart det hade vart skönt att ha ett lite resekonto....

Jag och syrran har bokat biljetter till Way Out West, ska bli så himla kul!
Första helgen ska jag och tjejgänget från Sandefjord försöka dra en  weekend i Amsterdam, och sen blir det Frankrike en vecka i september. Ungefär så ser mina sommarplaner ut, förutom jobb jobb jobb i Oslo. Lisa flyttade tillbaks till huvudstaden i torsdags efter sin resa. Fan va kul vi kommer få det!!

Det känns väldigt skönt att lämna den här stan på sätt och vis, men ändå inte. Har bott här i nästan ett år nu så det är klart man vant sig vid livet och människorna här. Har skrivit upp mig för 2 helger på jobbet under deras flytt nu i juli, å har jag inget bättre för mig då så blir det ju alltså lite tid spenderad här igen....
Lite trist att dra när sommarn precis dragit igång bara, vi kom ju 1a augusti förra året och missade alltså nästan hela sommarn och nu flyttar jag precis när den har kommit.. haha...

Jag är lite kass på å ha saker och ting obestämde, jag går och oroar upp mig mycket i onödan. Jag vet ju att så fort jag fått jobb i Oslo så kommer jag börja tänka på hur det kommer lösa sig med jobb i Gbg i höst. Alla dessa val!
Minns när jag var liten en gång. Pappa lät mig en kväll välja mellan att åka Paddanbåten eller kolla på Babar (som bara gick en gång i veckan). Jag minns att jag tyckte det var ett att de svåraste valet jag tog då. Haha. Och nu väljer jag mellan Oslo, Sandefjord Göteborg, i prinicp vilka jobb som helst, resa eller behålla lägenheten osv osv.
I b l a n d , var allt så mycket lättare när man var mindre :)

(Förresten var jag i Malmö förrförra helgen, fick panik på jobbet,sjukanmälde mig och hängde med Andreas och Jessica i Sveriges underbaraste stad. )


RSS 2.0