Førmiddagens outfit




300708


Vad har hænt sista dagarna?

-Min ipod klickade totalt och nu har jag endast kvar 1000 låtar av de 30 gigen......
- Lyckades att bli inlåst på båten på væg in till stan.
- Fick løn från Komplett : 0,01 kronor. Iofs skulle jag inte ha ngt alls eftersom jag inte jobbar dær længre,men wtf??
- Har børjat skriva lite nattpoesi igen.
- Vænt på dygnet
- Vart med på førsta stængningen på jobbet,klar 22,20,missade båten och fick sitta 50 min på Aker Brygge o gøra nada.
- Blivit læmnad ensam i huset,pappa och resten drog till sommarstællet idag,buhu. (Men snart kommer mamma:) )
- Fått lyckorus efter att sett de nya artisterna som e klara før WoW.
(De jag absolut inte får missa ær: Håkan, Neil young, Lykke Li, Familjen, Chords, BD, Kristofer Åstrøm, Timbuk, Fpur tet, hederos/hellberg, Sigur Ros, Nerd, Caesars, ose Gonzales, Kelis, Looptroop, Lil Kim...oj.. jag ska hinna se alla plus de andra med, jag lovar!)


Kvällsbad








Tonight....



...togs biooskulden i Norge! Mamma Mia i sällskap av Monica och en kompis till henne.
Såg musikalen i Gbg förra våren, och filmen var faktiskt bra!
Mellan jobbet och bion hann jag med att hänga i en park med en kille som visade mig hur man skrämmer bort störande fåglar genom att själv imitera en större fågel. Haha, fan vad kul det såg ut.

Imorn blir det stryka-saker-från-listan dag + sol och bad här ute på halvön.

(Förresten. Är det ett tecken på att man bor på landet när folk man ser ibland på bussen börjar hälsa på en?!)

(På måndag kommer chefen tillbaka efter sin semester och jag är lite nervös att hon ska tycka att jag inte lärt mig så mkt som hon hade räknat med osv. Men det blir nog bra.)

Fin dag,


Sommarvärme sent in på kvällen, rosèvin, god tapas och chokladefterrätt med fem fina tjejer påGrunelöckas Delicatessen. Det är lustigt hur mycket ens humör kan svänga från dag till dag.
Jag är så trött att...jag vet inte vad...och det bästa är att jag ska få sova till kl 12.30 imon. Helt underbart.

Men först ska jag kika lite i några diktböcker, för vem tror ni har blivit tillfrågad att läsa upp en egenvald dikt på kusinens bröllop? (På svenska. I kyrkan. I Frankrike. 250 gäster,varav 200 fransmän.)
Sofi-tjejen med världens största scenskräck.


Det är inte hur man har det. Det är hur man tar det.







I hela mitt liv har jag väntat på livet, jag har längtat efter nån att längta till.




Någon dag snart hoppas jag att jag kan ta mig tid att bara sätta mig nånstan och tänka. Låta mig själv tänka. Jag skulle behöva det. Men som vanligt tillåter jag mig inte till det. "Vi tar det imorn istället".


Från ett fönster med utsikt över byyyyn

Jag orkar inte tänka på allt jag skriver här längre för att han kanske läser det här nån gång. (Vilket jag nu för tiden tvivlar på). Jag mår rätt bajs. Eller nja, när jag skrev i mitt anteckningsblock på väg hem fr Sverige gjorde jag det, just nu mår jag bra.Det går väldigt mkt upp och ner. Jag är ledsen. Men det också e bättre just nu. Men alla låtar på ipoden påminner om honom, banden jag längtar mest efter på WoW har han antingen fått mig att börja lyssna på eller så vet jag att båda gillar dom. Och jag e rädd att hela festivalen kommer pajas för att han kanske kommer va där me sin nya tjej. Och nej jag tänker inte skaffa nån ny för att slippa tänka på det, jag har mina sätt att ta ut det på.

Hemma hos Linn, där jag har sovit två nätter senaste dagarna. En av nackdelarna med att bo ute hos pappa e ju att sista båten går så tidigt.... Iaf, hon bor i ett stort kollektiv mitt i stan, tjejerna hon delar rum me e supergoa och resten verkar också trevliga. Men ja, typsika kollektivmänniskor, arbetslösa och pårökta typ. Hahaha.



There`s no right moment....






Bilder fr mammas besök i Oslo,jag ville inte va med på kort....

Jag hann vara i Götet i 15,5 timmar innan jag såg B hand i hand med sin nya tjej. Hur stora är oddsen?? Skulle precis åka hem från syrran när dom kom gående och jag lyckades rätt fort vända i porten. Bad syrran kolla om dom gick vidare eller om dom satte sig vid spårvagnshållplatsen, självklart gjorde de det sista. Hon föreslog att vi skulle ta andra vägen ut, men nej det kändes bra att bara gå förbi och få det gjort. Självplågaren Sofi.... Och nej, jag tvivlar på att han såg mig, han verkade fullt upptagen med mys. Det gjorde ont, men det gick.


2008-07-19


Jag är hemma i Götet! Åkte ner för att överraska mor, syster och några kompisar. Det utlovades regn hela helgen men är finfint för det mesta.
Igår tog jag och Mogge en promenad och kollade på hans lägenhet han ska flytta in i om 2 veckor! Sedan fika och allmänt häng med syster i Majorna. På kvällen blev det utgång med massa folk på Vasastan. Trevligt, jag blir lika chockad varje gång jag bestället i baren i Sverige nu, 25 kr glaset för vitt vin, om man jämför med typ det tredubbla i Norge. Detta resulterar iaf för det mesta att jag....dricker det tredubbla.. Haha. Ikväll blir det fest hos Helena, hoppas på en ganska lugn kväll...?!
Förresten teleterrade någon mig igår. Fick ett tjugotal samtal från privat nummer,.det började vid 20 typ och höll på till mitt i natten. De gånger jag svarade sa personen ingenting, och så fick jag meddelanden på min telesvarare med snuttar ur Kents 747 och nån fin Håkanlåt....Vad fan! Det sjuka e ju att det måste vara nån som vet att jag e i Sverige, för personen lär ju inte ringa och kolla varje dag omjag kanske har det numret igån`g?Det värsta e ju att jag inte kan släppa sånt här,jag kommer grubbla ihjäl mig,hehe...


Hela världen är så underbar, om man är korkad tom och glad.


Ibland blir det lite fel med timing.
Total ångestdag med mattankarna idag,åt lite till middan idag och precis när vi ätit klart tar pappa mig på överarmen.
"Njaaa, här fanns det ju lite. Du kanske ska börja träna, jag har lite hantlar och så!"

Tack. Å gud tack så hemskt mkt.

Jag som precis gjort upp en plan i huvudet, nu blir jag bara mer motiverad. Fan.

Deli De Luca och VM gör mig pank.


Tror jag iaf, har inte vågat kolla mitt saldo på kontot sen jag fick lön. Haha.

Tur att DDL inte finns i Sverige, de har alldeles för mkt gott o finns överallt, så det är oftast där jag köpter varm choklad på morgonen, lunch på jobbet, nåt på vägen hem, och fyllekäk........

Det här e de mesta av de jag fått hem från jobbet, nu när jag tog kort på det verkade det inte så mkt längre, men jag köpte lite mer idag(bla världens mysigaste tröja) och sen har jag ju bara jobbat där 2 veckor.....
Inte världens bästa bilder! Hade tänkt ta på mig det o fota i spegeln, men det var för mörkt.

   

     
Hahaha. Underbara kort alltså. De på sidorna ser inte kloka ut, jättefina på dock!

  
Samma där! Är lite kär i skjortklänningen i mitten.


Favvotröjan numera!!


Å Delic De Luca.... Ni som känner mig vet att jag e galen i choklad. De har alltså typ 20 sorters tårtbitar, oreo dreamcake, och 5våningars chokladkaka, krokant och karamelltårta, moussetårta som smakar kahlua... U name it.

 
(Bilder snodda från www.delideluca.no, jag gör ju reklam för dom så det borde inte va nåt problem ;) )


Ur arkivet

Efter en lång utekväll vintern 06 tror jag! Full och ego i köket haha.





Btw. Jag tänkte nog ta modet till mig att ringa Östra för att försöka få samtalsterapi i höst/vinter. Tror det behövs, jag har vart "frisk" tlill handlingar nu nästan ett år,men i huvudet är det värre än nånsin. Hur mkt jag än försöker intala mig att det inte e värt det,så vill jag tillbaka dit. Fan. Jag behöver nog lite hjälp. Å det ber jag inte om ofta.




Pmsdag


Idag hade jag en pissig dag på jobbet. Var på lite smågrinigt humör och blev inte gladare när jag fick höra en kund (som frågat mig massa omöjliga frågor och jag, med ett leende på läpparna, försökte svara så gott jag kunde eftersom det just då bara var jag i butiken) prata högt med sin kompis : ja herregud, såna där butiksbiträden svarar alltid så konstigt på frågor, ingenting kan dom". Jag vet att det kommer komma massa fler otrevliga kunder, men jag blir ändå ledsen av sånt. Å andra sidan får jag försöka ta åt mig mer av alla postiva grejer folk säger om mig! Efter den incidenten lurade en kund mig. Prislapparna hos oss ramlar ofta av och då ska det stå på kvittot plus vara stämplat av oss för att man ska få lämna tillbaks varan. Stämpeln saknades i detta fallet,jag var lite stressad av kön och litade på den trevliga tjejen och kollade inte byxorna särskilt noga utan gav tillbaks pengar. Big mistake! Fem minuter senare kollar jag byxorna och dom e fläckiga. Way to go, naiva Sofi!


Lyssnade på musik på bussen på vägen hem och var helt i min egen värld när jag märker att det bara e jag kvar i bussen och busschaffisen ropar på mig.

"Å vart hade du tänkt gå av?"

"Eeeh...Vid *****"

"Ja men då kanske du ska hoppa på rätt buss nästa gång för här vänder jag."


Var bara att ringa pappa och be honom komma och hämta mig......


MEN!


Det e helg, jag börjar inte förrän 12 imorgon och sen ska jag gå ut om jag så får göra det ensam!


Martwa och Andreas kom och hälsade på på jobbet idag, Sandefjordsgänget, ni e saknade!!!


Torsdag 10e juli.

Jag har liksom kommit av mig med bloggandet, nu nær jag inte bloggar varje dag blir listan med vad jag vill skriva om lång. Vet liksom inte var jag ska børja.
 
Jag har iaf varit ute førsta gången i Oslo sen flytten, førfestade med några av tjejerna från Vero Moda och deras kompisar, gick till nån nyøpnnad klubb med værldens finaste stolar och sedan hamnade jag Monica och Kersti på en pianobar med 40+are och sjøng med till låtar a la "Country roaaaaaads take me hoooooome....".



Igår blev jag och pappa klara med gaderoberna i min lilla kællarvåning. Skønt att æntligen ha klæderna på ordentlig plats istællet før utspridda øver soffan, fåtøljerna osv!


Notera!Har jag skaffat lugg? Nej nej, det ær bara det vackra babyhåret . Hat.



Ska jag vara helt ærlig fixade pappa det mesta, jag hjælpte till lite grann. Jag tyckte det var roligare att posera trapped in the closet. Bild på det kommer....


Oslofjorden,utsikt från pappa. Eller en minut från honom.


Å sen har jag gjort bort mig lite grann, i vanlig Sofi-ordning. Telen ringde i tisdags (?), tyckte jag kænde igen numret (en kompis i Oslo som brukar ringa från jobbet). Så jag svarar och halvskriker "Shooooooooo!!" Det var inte min kompis. Utan Zara som ville meddela att jag inte fick jobbet dær. Jaha. Shoooo.
Igår lyckades jag æven traska ivæg från jobbet med Lisa, påvæg mot Dattera til Haga nær jag upptæcker att det inte e min mobil jag fått med mig från jobbet.Utan min chefs. Haha.
Som tur va verkar hon ælska mig ændå :)





Favoriter från Munchmuseet!















Fotograf: Jag


RSS 2.0