Jo

183223-20




Jag är så jävla trött på det här
Vill bli frisk från den här skiten
men inte släppa den
Sluta fred med den
men fortsätta kriga mot mig själv
Slippa oron när jag krymper
men mer ångesten när jag växer
Stänga in mig på mitt rum och glömma allt
men ut i solen och låta allt vara bra
Börja om från noll
och spola bort alla de där dagarna
leva om och leva nu och inte då och inte så här









Viktiga funderingar

Media påverkar och styr så mycket i vårt samhälle,jag tykcer det är en rätt vidrig bransch. Allt handlar om pengar och det mesta riktas till de mest lättpåverkade, ofta unga tjejer.
Dagens ideal är omöjliga att leva upp till. Har ni tänkt på att de största modeskaparna är homosexuella män. Är det så konstigt att alla modeller ser ut som små pojkar??.....

Jag kom att tänka på Britney Spears idag. Jag har aldrig haft så mkt till övers för henne. Sen när hon gick in i väggen för ett tag sen så fick jag konstigt nog respekt för henne. Wow,hon är mänsklig! Och det kändes så skönt, jag tänkte att nu kanske de unga tjejerna som sett upp till henne förstår att det är så mycket yta. Att ignen kan vara så perfekt. Och vad gör media? Framställer allting som "Britneys flopp/fiasko/fall", istället för att lyfta upp det som en p o s i t i v grej bland all skit plastbarbiekändisvärld.

Det handlar om att kunna se igenom fasaden. Och dert kanske man kan när man är 18-19 och förhoppningsvis lärt känna sig själv en del, men det är omöjligt att se igenom det som en ung tjej. Det finns massa bra kvinnogrupper, men jag tycker man borde rycka in t i d i g a r e. Varför ska tjejer behöva ha ett helvete ett par år och s e d a n lära sig hur det ligger till och fungerar?! Hade inte allt styrts av pengar hade det inte varit som det är idag, jag tror knappast jag är den enda som är medveten om detta.

Tycker man borde införa något ämne i skolan som handlar om att lära sig acceptera sig själv,prata och diskutera om självkänsla och annat viktigt. Jag vågade inte hålla en enda redovisning på högstadiet (inte gymnasiet heller) för jag trodde inte jag dög. Kanske hade det kunnat vara annorlunda om jag någon gång fått diskutera sånt jag diskuterar nu för tiden. Idag kommer det ibland föreläsare till skolorna, tex före detta missbrukare som vill informera om narkotika. detta är jättebra! Men alla slags problem, missbruk, ångest, depressioner, ätstörningar mm mm har i grund o botten oftast att göra med dålig självkänsla. Och det är d e t man borde föreläsa om, att man duger som man är.
Jag är totalt emot förslaget att man ska börja med betyg tidigt. Jag tror inte de tkommer bli bättre, bara öka klyftorna och pressen. Visst för de som ligger mellan VG ohc MVG kan det säkert vara en chans att hinna höja upp sina betyg, men för de allra flesta tror jag bara det kommer bli för tungt. Varför ska inte barn få vara barn? När jag var 12-13 började jag sminka mig,raka benen och prova alkohol.Nu kan jag tycka det var jävligt tidigt oich nu ser man ännu yngre tjejer som försöker se ut som kvinnor. Så synd.

Föräldrar har också ett jättestort ansvar, de är ju det man lär sina barn som sedan ska vara till grund för hur man klarar sig igenom högstadiet med allt vad det innebär. Om ni förstår hur jag menar,orkar inte utveckla det just nu.
Barn gör inte som föräldrarna säger, de gör som de gör!
Det räcker inte att tala om att man duger som man är om man sedan går och stoppar i sin massa lightmat eller suckar åt sin mage. Det är SÅNT barn tar åt sig av. Min lillasyster är 9,och jag minns en gång när hon var 5 och påpekade att hon tyckte hon såg för stor ut i en tröja. Att man skulle se ut som Barbie. Jag ville bara gråta, krama och pussa på henne och få henne att förstå. Men det är inte lätt,jag vet inte helt hur man gör.
Och innan jag vet det tänker jag definitivt inte skaffa barn.

Amen

Ps.Ikväll blir det lungt,ska ju upp tidigt imon eftersom mamma och Karin har planerat något födelsedagsfirande =) Men jag vill träffa Mogge ändå,det var ju tänkt att vi skulle ut, så jag ska hem till honom strax.
På söndag åker jag till Blekinge,ska hälsa på farmor som är dålig...

Dear Sis (and everyone), don´t worry,I´m on my way UP!




183223-18


Jag har insett att det är på Redbergs man stöter ihop med allt folk! Sista tre dagarna när jag varit där har jag iaf gjort det J haha. Det händer hela tiden. Träffade på Sebbe i måndags, han har skaffat en kille i Lunden nånstans, verkade jättelycklig! Längesen jag umgicks med honom också,måste bli av snart! Sen sprang jag in i en gammal kollega igår. Hon e 64 år, ser ut som en 40-åring och med energi som en tonåring. Helt underbar människa.

 

Igår umgicks jag med min underbara syster nästan hela dan! Åkte förbi mormors grav och tände ett ljus. Tog en promenad i Slottsskogen, tittade på massa djur och slog oss ner på en bänk och filosoferade. Sen hamnade vi på Götas och hade en riktigt kul kväll! Sov på hennes underbara soffa inatt.

 

Idag har jag tagit ett stort beslut. Blandade känslor, men jag tror det här blir det bästa för mig. Jag tar mig själv på allvar genom att tacka ja. Så våren kommer inte bli helt som jag tänkt mig men kanske bättre på många sätt. Allt annat finns ju kvar, måste tänka att det viktigaste just nu är jag. En underbart söt vän mailade mig en dikt inatt som hon  skrivit till mig. Blev jätterörd.

 

Kärlek//Sofi


Release me

183223-17





I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don´t hold me down
Please don´t hold me down


I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean


I am an asphalt flower breaking free, but you keep stopping me
Release me
Release me


I am the rain that´s coming down on you
That you shielded yourself from with the roof


I have the fire burning desperatly, but you keep controlling me
Release me
Release me

(Laura, http://www.myspace.com/laurasweden )


Just some thoughs....

Skrev ett långt blogginlägg idag å så försvann det när jag skulle publicera det. Ska försöka skriva ner allt igen. Som jag skrev i det första har jag tänkt på en del saker idag gällande könsroller, feminism, fördomar och rätten att få säga ifrån på sitt eget sätt. I mitt huvud har jag allting klart för mig, sen hur det blir när jag ska försöka formulera det här är ju en annan sak =)
 

-Jag kan vara rätt dålig på att säga ifrån ibland och har en tendens att alltid vilja uppleveas som glad och vänlig. Vilket inte alltid slutar så bra. Som i helgen när vi satt på ett ställe i Oslo och drack några öl, så var det en kille vid ett annat bord som spanade in mig. Jag log tillbaka mest för att vara vänlig, ja menar uppskattning e ju alltid kul. En stund senare gestikulerade samma kille frågan om jag och killen jag satt brevid var ihop. Jag skakade på huvudet, även om jag kände att jag kanske borde nickat för att slippa honom men jag ville bara vara ärlig. Snart därefter kom killen fram och började stöta rejält på mig. Han blev riktigt upprörd när jag inte alls besvarade hans flört eftersom han tyckt att jag varit inbjudande. Svarade jag egentligen inte bara på hans fråga?

 
-Jag och en kompis diskutera en sak på spårvagnen idag. Att det anses mest accepterat för oss tjejer att säga ifrån på ett rätt mesigt, gulligt sätt. T.ex om en kille stöter på en. Jag blir så trött på detta! Det har hänt både mig och mina kompisar flera gånger att vi sagt ifrån på ett mer kallt, "killigt" sätt och då möts man av sån ilska. Som att vi tjejer inte ska kunna säga ifrån så och alltid vara glada för uppskattningen. Men jag vet ju själv hur jag fungerar, för att slippa tjafs så beter jag mig ofta på det sättet jag vet funkar bäst. Dvs att på ett fnittrigt och tjejigt sätt säga nej, men nej tack. Så trist att det ska behöva vara så.
 

-Tjejer växer upp i rollen som den hjälplösa, allt i rosa och med dockor och Barbies, med drömmen om en prins som ska rädda dom och med tankar på att bilda familj och livet som en dans på rosor. Killar växer upp i rollen som den stora starka som itne ska visa känslor på samma sätt som tjejer, allt i blått med bilar och låtsassvärd, med drömmen om att vara den starkaste och tuffaste krigaren. Nånstans där tjejen och killen möts i någon slags kärlek uppstår det ofta problem och så frågar folk sig varför. Är det så konstigt?
De flesta nu för tiden växer upp med dessa förutbestämde könsrollerna och jag är inte alls bättre själv,jag har många fördomar. Men jag tycker det är skönt att jag är medveten om en del av dom.

När ska folk våga bli kära i personer och inte i kön?

När ska man våga kalla sig feminist utan att som tjej behöva höra kommentarer som "rakar du inte benen eller?" och "hatar du män?" och som kille få höra att man är mesig?

Jag är absolut feminist. Men ingen radikalfeminist. Men det är tyvärr den bilden många har av feminister eftersom det är de som syns i t.ex media. (Det är de för övrigt när det gäller nästan allt, de mest radikala och de som sticker ut mest märks mest och så tror alla att hela den gruppen är likadan). Att vara feminist, enligt mig,  innebär en vilja och strävan efter ett mer jämlikt samhälle mellan könen. Inte enbart för kvinnorna eller enbart för männen . Utan för människor. Jag kan hålla med om att själva ordet feminist är lite missvisande eftersom det syftar på det feminina. Många tror kanske då att det bara handlar om jämlikhet för kvinnorna. Och visst kan man välja att kalla sig humanist istället, men jag väljer istället att kalla mig feminist och så får man ta den här diskussionen med folk.

  

Det var lite av dagens tankar, nu hinner jag inte skriva mer!

 

Vädret e fortfarande helt underbart och dessutom har jag upptäckt en ny grym låt. Laura Sweden heter gruppen. Spana in den här låten och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk


Weekend i Oslo

Frognerparken


Skönt på något sätt att komma hem till lägenheten. Göteborg. Fast mest lägenheten. Och Tuva.
Har lyckats sträcka axeln eller något. Gjort ont sen i lördags morse.Hela,hela tiden.Hela axeln,uppför halsen och uppmot örat.Får ta och kolla upp det imorn om det inte gått över då....


Haft en underbar, intensiv, rolig helg i Oslo! Mötte upp Elsa och Hannes på bussen i fredags. Övertrötta och fnittriga, och det hela blev ännu roligare när en hysterisk tjej från landet klev på och pratade öronen av chauffören (och oss). Lisa och Anton mötte upp oss på stationen. Jag och Lisa skulle leta oss hem till Anna och dom andra skulle till svenska föreningen. Bestämde plats på ett ställe ingen kände till på en tid ingen hann till,haha. 
På tricken låg det en avdäckad alkis vi fick kliva över för att sedan hoppa över en kille som satt och tog upp hela mittgången. Underbart första intryck av det norska folket =)
Kom fram till Annas boende,ett helt underbart typ kollektiv. Stor lägenhet i ett fint centralt område. Dom e sex pers som bor där,underbart gäng!
Vi lyckades iaf hitta varandra i stan,gick och käkade på nåt ställe som mer liknade en klubb med en idiotservitör och sådär mat. Men kul ändå! Jag insåg att det var hopplöst att vara i Oslo och inta vara 20,kom inte in på stället fastän jag fyller om en vecka. Men vi lyckades ändå.Tog några öl(shit vad det är dyrt där..Inte bara ölen,allt) och kom hem relativt tidigt,alla var jävligt trötta.
På vägen hem passerade vi slottet och den patrullerande vakten. Jag förvånades över hans disicplin och tyckte synd om honom, det var jävligt kallt!

På lördan tog vi en rundtur i stan,först ner till Akerbrygge och sedan ut till Grönnlycke. Mysigt område med massa affärer och caféer. Fick syn på den hysteriska tjejen från bussen igen!
Slog oss ner i en park och fikade och njöt av vårsolen.
Hem och bytte om och sedan var dags att leta upp en restaurang vi blivit tipsade om. Thaiställe som ägdes av ett par svenskar,med riktigt grym inredning och god mat.
Senare hade vi förfest i lägenheten,mkt folk,alkohol,allsång och skratt.
Efter att ha lyckats fastna i ett staket så knappen på jackan rök, shotat 58procentig sprit,tappat bort halva gänget och letat efter en undergroundklubb hamnade vi på Nomaden, nåt ställe med rätt sjysst folk men skum musik.
Insåg på hemvägen en stor nackdel med staden. Det är helt omöjligt att få tag i en taxi,taxikön var sjukt lång så vi gick hem. Skoskaven idag säger sitt.
 Idag var det underbart vårväder,varmt,soligt och klarblå himmel. Jag,Lisa,Elsa,Anna,Sofie,Tony och Fredrik tog med oss fotbollen och drog till Frognerparken och slappade. Perfekt avslutning på helgen.

En kul observation apropå ingenting är att det finns otroligt mkt taxar i Norge. Vet inte om det är nya innegrejjen,men alla gick runt med taxar. Dom är otroligt fula enligt mig.

Skönt att åka bussen hem själv(Elsa och Hannes tog 18-bussen),satt och lyssnade på mp3n och sov nästan hela resan.

Imorgon ska jag ta en promenad med ett ex som är i Gbg ett par dar. Han hörde av sig i fredags och det kändes faktiskt rätt skönt att vara i Oslo då. Men samtidigt ska det bli kul å säga hej,har inte träffat honom på snart två år. När jag insåg att det var så längesen insåg jag även hur snabbt tiden går. Den gör verkligen det,det tål liksom att upprepas för man glömmer lätt bort det. Han är fortfarande tillsammans med Sofie,vilket känns sjysst. Därför förvånade en del saker han sa mig extra mkt, och jag blir så glad över att jag ändrats såpass mkt jag gjort och besvarade hans konstiga ord som jag gjorde. Vi får väl se hur promenaden går.
Är det jag som är konstigt,är alla människor otrogna eller har jag bara träffat jävligt skumma killar?

Nu ska jag lägga mig och börja läsa på en ny bok som min underbara kombo överraskade mig med i fredags =)

Avslutar med ett par (många snarare)fina rader ut en poesiskiva(som inte har med exet att göra,tycket bara väldigt mkt om den):





I ditt kölvatten flyter liken upp

inte alla på en gång

Men ett, efter ett,

efter ett

 

I ditt kölvatten rinner tårar och blod från kvinnor du mött

från kvinnor som fött

dina drömmar

 

I ditt kölvatten ligger jag med huvudet ner i en madrass

och lämnar ett sista spår

Min första tår för dig fäller jag

i ensamhet

den sista likaså

 

Däremellan

 

Helvetet och himmelen på jorden

Helvetet och himmelen på jorden

 

Du är min värsta mardröm

och min skönaste, ljuvaste dröm

Min största längtan

och min längsta sen

Min drog

 

Du

Helvetet och himmelen på jorden

 

I ditt kölvatten får jag avtändning på kärleken,

romantiken och begäret

I ditt kölvatten flyter mängder kvinnor upp

som gjort sig besväret

I ditt kölvatten

I ditt kölvatten

 

I ditt kölvatten flyter stulna rader upp

stulna fraser, fega språng

I ditt kölvatten blir resan inte lång

Där din båt drog fram sjöng kvinnor som älskat dig sin

sista sång

I ditt kölvatten

I ditt kölvatten

 

Himmel

helvetet på jorden

himmel

helvetet på jorden

 

Grym, så vacker utanpå

så hänsynslös inuti

som jag

som du

 

Hur ska det gå?

 

I ditt kölvatten

poserar kvinnorna sig trötta

I ditt kölvatten dör friska, unga fiskar snabbt

I ditt kölvatten

I ditt kölvatten

 

I ditt kölvatten

dansar inga delfiner

 

I ditt kölvatten

växer sjögräset fast

 

Helvetet och himmelen på jorden

 

I ditt kölvatten

I ditt kölvatten


(R. Lund) 
 

På promenad i Oslo

P? promenad i Oslo

På Yaya´s

P? Yaya?s

Face yourself and dry your eyes

Äntligen e väskan packad. Försökte verkligen tänka på att packa minimalt,det gick väl sådär :P
Ska bli skönt att komma bort från Gbg,även om det bara är för några dar.
Mp3n e laddad med massa ny bra musik (underbara Sara e bäst på å skicka bra låtar).
Jonathan passar Tuva,haha jag har blivit helt sjukt mammig och kommer sakna henne i helgen. Jag har blivit en riktigt mjukis!

Nä nu ska jag nana och sen ha en underbar helg!
Ciao

Syrran e bäst!

183223-13

Igår var jag hemma hos nåra kompisar.Åt god mat,försökte spela tvspel(haha) å snackade. Soft.Lotta ska upp till Falun å hälsa på ett par dar.

Ikväll var syrran hemma hos mig. Evigheter sen vi sågs,brukar bli så och jag förstår aldrig varför.
Hon lyckades fixa till mitt Sonicstage så nu har jag kunnat ladda över ny musik til mp3n. Perfekt inför den långa bussresan upp till Oslo =) Hörde av Lisa idag,boende är tydligen fixat hos nån kompis till henne rätt centralt.Sweet.

Ska verkligen börja leta mer aktivt efter ny lägenhet nu. Drömmen vore ju en stor etta med balkong och badkar.

Som vanligt e kl alldeles för mkt,över ett. När ska jag få till en 8timmarssömn?!?!

Kärlek//S

St Patricks day i stulen hatt

St Patricks day i stulen hatt

Kvällen Sofi upptäckte Päronvodka.

Blev väckt av Tuva som i princip la sig över mitt ansikte imorse. Bakfull å med mascara runt hela ögonen, haha man ser ju rätt rolig ut. Gådagen blev inte alls som planerad men väldigt kul ändå!
Förfest i Kortedala och sedan inflyttningsfest där i närheten (jag har alltid fått för mig att Kortedala inte alls var fint,men det var riktigt mysigt där!). Sen fick jag,min kompis och hennes kompis för oss att vi skulle in till Biljardpalatset för att kanske möta upp min kompis pojkvän. Som inte dök upp,så där stod vi helt plötsligt, 3 tjejer som verkligen inte kan spela biljard haha. Det hela slutade med att jag hängde med kompisens kompis ut som jag aldrig träffat förut (min kompis mötte till slut upp sin pojkvän) och jag å min nyvunna vän drog till Hardrock. Före i kön och gratis inträde, alltid trevligt, men likte väl gammalt folk där. Tydligen var det St Patricks day så mitt fylleuppdrag blev ju att få tag i en väldigt ful hatt som delades ut om man köpte x antal Guiness. Jag hatar öl. Lyckades ett par gånger sno en hatt men den snoddes tillbaka. Ser dock överlycklig ut på bildbeviset haha.
På väg till Hardrock möttes vi av en gatumusikant. Vet inte om det var alkoholen,men hans version av Fast car var det finaste jag hört. Han fick mina sista mynt.
Medans vi va inne å dansade började det tydligen att ösregna,så man kom ju hem som en dränkt katt, men iaf inte alltför sent.

Idag bär det av till Kungsbacka. För första gången någonsin!(Inte illa för att ha bott i Gbg hela sitt liv).
Ska hem till Lotta,ska bli kul som fan!

Shit! Nu började det hagla,åska och blixtra ute. Fyyy fan. Plötsligt vill man bara krypa tillbaks under täcket.. Men Lotta vill jag träffa så det e bara att trotsa vädret :)


Saknad och funderingar

183223-11

Idag helt plötsligt kom den där saknaden. Mormor är borta. Det har gått månader nu och på något konstigt sätt har man vant sig att leva sin vardag utan henne. För att man måste. Men det känns nästan värre nu. I början,särskilt de första dagarna då det var det enda man tänkte på och pratade om, så var ju saknaden där hela tiden. Då var man liksom i alla fall beredd. Nu bara hugger den tag i en då och då och... Ja. Det känns. Men det är väl så det ska kännas. Hon var den första riktigt nära till mig som gick bort (förutom farfar men det var ju innan jag föddes)så allt det här är nytt för mig.Alla känslor och tankar. Men det behövs, man behöver lära sig att livet faktiskt tar slut och att man går vidare. Och förhoppningsvis kan man ta till vara på det man har just nu.

Nu ska jag gå å lägga mig till Hello Saferide. Längesen jag lyssnade på den skivan,den e underbar.

Natti

Jag måste sluta med alla listor!

Jag tror jag blir galen.Ska alltid ha sån koll och struktur på allt,det började på högstadiet. Listor på allt. Dagsplanering,veckoplanering, saker jag vill ha,viktiga saker att göra, saker att göra om jag har tid över,funderingar osv. Allt måste skrivas ner,annars glömmer jag. Jag glömmer för att jag skriver ner allt. Ond cirkel!
Snart fyller jag ju år,funderar på å hitta på nåt. Men orka!Haha. Hade ju middag förra året, just för å slippa ha det i år! Haha.19 e ju inte annars nåt man firar sådär. Men ja e så jävla lat! Funderar iaf på å dra ut nåra på ett glas vin bara,chilla å snacka. Men fan, Bella, Lisa,Aysan,Zamir å Boris e ju inte hemma :(
Ska ringa runt lite folk imon. Har vart så jävla dålig på å höra av mig till många sista tiden,så det vill jag göra oavsett.
Sugen på å köpa ny musik! Moloko och Portishead står på tur......

Ikväll kommer favooprogrammen,Yo mama! Och Nick Cannons Wild´n´out.wie

Sen ska pappa å familjen komma ner till Gbg påskveckan,blir kul! Träffar småsyskonen så sällan,trist.
Brorsan går i 4an nu(eller 5e trinn som de heter där) å syrran e också stooor.. Gud.

Sen håller jag på å planera inför Oslohelgen,hoppas verkligen den kan bli av! Men typiskt nog får jag pengar måndan efter....Nån som vill låna mig pengar? :P

Och!Badkaret måste bort.haha.Fick lapp från hyresvärden."Den som ställer ut bla badkar i gången måste genast ta bort det".Heh. Meningen när jag o syrran släpade hit det var ju att det skulle få plats,vilket det inte gjorde. Så det hamnade på vinden.Å när jag städade där sist ställde jag ut det i gången, tänkte att ingen skulle märka det.
Hhaha...Bökigt.

Min kusin har fått en liten son,fick höra de av pappa i tele.Inte för att hon och jag har nån kontakt förutom en gång om året typ,men Wiggo-gulligt namn! Ja just det,vi på pappas sida e sååå tighta. Hm.

That´s all folks!

Jag å Mogge har en talang.Fula oss på kort.Många kort :)

183223-10

Schlagerkvällen igår blev trots allt rätt trevlig. Drog ju hem till Johan och Mogge, å kollade finalen med dom och Johans tjejkompis och hennes flickvän. Trevligt folk J

Idag sov jag ut (helger är underbara) å sen tog jag och mamma en promenad runt Härlanda Tjärn. Pratade om hur mkt tid jag spenderade på sjukhus som liten (brutna armen, spruckna läppen, all halsfluss, allergiska reaktioner, halsmandlarna som skulle bort mm mm), gamla minnen och lite saker om mammas barndom jag inte visste. Det är märkligt det där egentligen. Att man inte vet allt om dom. Eller det är ju mer logiskt att man i n t e vet det, men man tror lätt att man gör det ändå. Hon pratade om när hon var liten och bodde i Hjällbo. Där fanns ingen högstadieskola, så tre skolbussar med elever från Angered, Hjällbo och områden där borta, åkte till Torpaskolan (typiskt medelklassområde). Dom ropade Angeredstattare efter dom varje morgon när bussen körde fram till skolan. Mamma sa att det var jobbigt, men att hon ändå var glad att hon kom från en "vanlig" familj med föräldrar som jobbade och slapp ta åt sig så mkt. Att hon ens kunde berätta det hemma sen och få prata av sig. Men att hon ofta tänkt på hur sånt kan sätta sig för dom barn som hade ett helvete hemma. Att inte kunna få någon trygghet nånstans.

 

Sen åkte vi och handlade lite på Kvantum och när jag hade betalat dök en tjej med fotbollsklubbskläder på sig och frågade om jag ville ha hjälp att packa ner. Visst, sa jag. Men tänkte direkt ?Shit, kommer jag få betala för det här sen?!? Haha. Men hon gav mig bara påsen och jag tackade så mkt. När mamma kom ut skrattade hon bara och sa "tror du dom gör det där bara för å va snälla, fattade du inte att de ville ha dricks". Haha.  


Solen,solen,bakom molnen där....

Solen,solen,bakom molne d?r....

Våren ligger fortfarande i luften,trots lite grått å trist idag.Det kittlar i hela mig,vill ha värme och sol!!
Lisa ringde frånn grannlandet,hon verkar ha det bra, och om allt går som planerat åker jag och hälsar på om två veckor. Snart fyller jag 20...Mina 3 sista veckor som tonåring..HAHA.
Väntar på att Jessijess ska ringa,hoppas på en promenad.
Ikväll blir det otippat nog schlager,men det ska bli kul å träffa Mogge&Johan.
Imon var Kungsbacka inplanerat,men aj vad pank jag är. Vill dock jättegärna träffa Lotta,saknar henne,hoppas hon kan komma hit.
Såg på tv igår om en sk regnbågsfamilj.En gaykille och en heterotjej som träffats och blivit bästa vänner.Bor ihop och har skaffat barn. Tycker alla borde reagera positivt på sådant,ja menar vad säger att ett heteroföhållande funkar bättre?Så länge alla är lyckliga.Jag blev iaf rörd.
Har ju som sagt(?) hämtat ut min dator,gick igenom alla bilder häromdan. Vilket meck å sortera alla...Men iaf,hittade massa kort från i somras. Detta är på mig och Mogge första riktigt varma dan förra året i maj.

Känner ni att våren är på väg?

183223-8

När jag var liten sa jag peacemaker,inte pacemaker.Barn e kloka.

        image7 

Är arg arg arg på bloggen!! Sista inlägget publicerat 4 ggr å de går inte att ta bort,finns ändå kvar.. så jag har bojkottat å skriva ett tag.....Alldeles nyss såg jag att inlägget mystisktförsvinnit ändå. så därför lägger jag in de jag skrev i det inlägget EFTER detta,e ni med? ;)




Helgen slut redan.. Å va har jag gjort. I fredags tog jag det lugnt för första gången på länge, riktigt skönt!
Fick ett mess från en vän i lördags som undrade om jag ville hänga med till Konstmuseet. Det slår att tvätta,tänkte jag och drog iväg (men fick ändå tvättat en hel jävla del för att sovit i 4 timmar....satt uppe å skrev halva natten..).
Konstfeminism var en riktigt jävla bra utställning. Gick runt i 3 timmar,hade tänkt hinna se moderna kvinnor med, men det hanns inte med. Trött blev jag,så mkt intryck. Men blev även inspirerad. Ska önska mig den boken av mamma i födelsedagspresent (som heter som utställningen).
På kvällen skulle vi fira Bellas födelsedag, förfest hos en tjej i Svingeln å sedan Tranquilo.
Det inhandlades sprite som på något mystiskt sätt,haha, blev fiftyffty vodka/sprite . Nils joinade, alla blev galet fulla. Dock!!Så fick alla för sig att åka hem vid 2...hallå!!!vi e runt 20, jag vill va ute hela natten!
Utanför porten hemma stod en bil som två poliser verkade tömma. Tydligen massa amfetamin dom hittade efter tips av en granne om en stulen bil i området. Jag kände mig alldeles översocial eftersom kvällen avslutades så tidigt så dom blev lämpliga offer :) Stod och pratade med dom en stund,erbjöd mig t o m att springa upp å hämta ner kaffe till dom. Som dom iofs itne ville ha,haha.
Sen tog jag med datorn in till sängen och däckade med den i knäet.
Idag sov jag ut å sen kom Jessica förbi. Degade och snackade i soffan.
Har fått sorterat ut en massa jävla papper,skönt å få gjort. Även påbörjat nån slags lösning på mitt smyckesförvaringsproblem..ser rätt lustigt ut just nu,men de ska nog bli bra :)


Blogg torsdag:


Så var det mars..

Sammanfattar dan med att en del är jävligt dubbla,en del oförskämda,en del förstående och jag lite vilsen som vanligt :P På lördag sticker Lisa till Norge för att jobba ett tag. Ska åka å hälsa på henne en helg om två veckor..:)Å imon drar Zamir till Paris ett halvår. Hahaha,han hatar när folk håller på..som jag idag "jag kommer saaaakna dig" "Men hallå!!!Jag dör inte".Haha.Sant.Men jag kommer sakna honom ändå :P Stötte ihop med min gamla klassföreståndare från gymnasiet. Hon kände knappt igen mig... Har jag förändrats så mkt?!Sen gick jag förbi ett thaiställe på Vasagatan och minns en av alla gånger jag käkade där. Den gången med en kille från min klass som jag inte sett sen studenten. Jag gick på nån jävla antikolhydratdiet och beställde bara in kyckling i kokosmjölk och med röd curry.. Den flottiga "såsen" rann ut över hela tallriken och det såg allmänt äckligt ut. Så jag spådde Martin i gojsen istället för å äta den å vi skrattade å allt kändes bara så lätt och där och då. Undrar vad han gör nu. Har pratat en timme med styvmorsan i telefon och sen en timme med pappa. Heidi undrade om jag nån gång vart arg för att dom stack till Norge när jag var nio. Hur svarar man bra på en sån fråga?   

RSS 2.0