Ursäkta röran...

...det byggs om på denna sidan!

Idag körde jag 40 min på crosstrainern efter jobbet och sen direkt efter det hem till Eveliiiina på Glökke. Vi började fixa på bloggdesignen, men jag var väldigt trött och hon hade andra planer senare så det e långt från klart. Men det är en början :)

Kyyyyyla!


Sjukt kallt det är nu, nästan 5 minus om mornarna när man ska till jobbet. Brrr....
Jag jobbade ju i helgen å då brukar jag oftast vara för trött för att hitta på nåt alls, men i helgen hände en del!
Åkte ut till Nesodden efter jobbet i lördags (lyckades komma från jobbet fem min innan stängning för att hinna bussen som går två över bara för att inse att den inte går samma tid på helgen. Istället försökte jag ta en genväg med en annan buss för att spara tre minuter och kaaanske hinna båten ändå, men det blev en senväg of course och jag blev sittandes 45 min på Aker brygge i väntan på nästa båt....), åt middag, pratade en del med Emil vilket var kul men inte med systeryster för hon är alltid på sitt rum, sen kollade vi Bondfilm och så sov jag i soffan.
Vaknade av sol i ögonen och i ett väldigt tyst hus, trodde det var supertidigt men klockan var nästan elva och alla sov förutom pappa! Haha, kalla mig aldrig mer sjusovare;)
Pappa och H skulle in till stan så jag fick skjuts hem där jag bara bytte om och sen ut igen.
Jag och Bente gick på loppmarknad hos en kollega till henne. Att komma in i hennes lägenhet var som att släppa in ett barn i en godisaffär (eller dålig liknelse där kanske, det skulle göra mig till ett barn... eeeh..).
I vardagsrummet stod två stora stativ fulla med kläder, i korgar på golvet var det fyllt av sjalar,mössor,tights,kjolar, på köksbordet var det fullt av mer klädhögar och smycken, i bokhyllan låg tshirtar och linnen och på en skyltdocka hängde det väskor. Å så ett soffbord fyllt med fika, och världens finaste hund på det. Perfekt söndagshäng med andra ord! Jag köpte en grön höst/vår-jacka med teddyfoder, bruna mockatights, en svart sjal med en katt i paljetter på, en grå stor halsduk, en vit stickad myströja, en persikofärgad lång collegetröja med nitar, en tshirt, en fin möstrad top/klänning och en nougatfärgad klänning. För 250 kronor. Inte dåligt!
På kvällen drog jag och Bente och tränade styrka. Och så hade de sista dan med 40 % salg på shoppen så jag passade på att köpa ett par träningstights från Nike och träningssockar.

Igår firade jag och Peter två år och åt middag på Klosteret. Mysig källarlokal med massa levande ljus och proffsig personal! Jag åt spekemat med någon kantarellgrejj och två sorters pesto till förrätt, entrecote till huvudrätt och chokladfondant med passionsfrukt, sorbet och gele till efterrätt. Å så massa gott vin till det (förutom portvinet jag fick in till chokladen...). Jag kan numera också stoltsera med att ha provat oxsvans, något jag aldrig hade beställt in om inte vi fick det utan att behöva göra det. Ville egentligen inte smaka alls, men ville tuffa mig lite inför Peter och visa att jag inte är feg, haha!

Åh, varför kan jag inte bli bättre på att uppdatera här? Det blir ju rena novellerna varje gång jag ska skriva känns det som.. Jobberbjudandet jag fick kan jag äntligen prata om, men tar det imorn, då ska jag också hooka upp med Evelina och förhoppningsvis få gjort nåt med bloggdesignen!

Nu-göra björnbärssmoothie och äta kvälls!


Plusåminus

Denna veckan har till största del bestått av att skriva upp plus å minus på en lista, för att reda ut vad jag vill/borde/kan etc. Imorgon ska beslutet göras! Eller, jag har egentligen redan bestämt mig men då ska det meddelas. Jag tror jag valt rätt, men det känns ändå lite sorgligt på nåt sätt. Det sägs ju att man oftast ångrar det man inte gör, och inte det man gör(är för trött för att tänka klart, men tror det är så man säger..) men vi får se!

Lite mer vardagliga plus och minus som hänt i det sista

+ Oslo har äntligen fått nattrafik!! (Uttökad säger de, nyhet säger jag)

- Jag har tappat bort mitt älskade rosagrönrandiga mobilfodral, som Elin stickade till mig för tre år sen i Sandefjord.
Det var lite öl inblandat i bilden och dessutom trodde jag först att jag hade tappat det, för att sedan hitta det och sen tillsist tappa det på riktigt. Baaah.

+ Jag har köpt en ny vinterjacka. En mörkblå dunjacka från Penfield!

- Idag kom snön, och nej jag gillar inte vintern. Brrr.

Och för att man alltid ska vara positiv så avslutar vi med ett till plus...

+ Jag gillar ju Tjuvlyssnat.se, och har hittat en liknande blogg som helt underbar. Den är inte aktiv längre, men jag börjar från starten! Konsumbloggen, check it out!


151010-171010




















Paranoid?


Efter att mitt gamla mobilsällskap skrev en kommentar här på bloggen när jag nämde att jag sa upp mitt abonnemang hos dom så vågar jag nästan inte skriva om det som jag tänker allra mest på nu. Jag veeeet att dom säkert aldrig skulle kolla, men....... Jaja. Mamma var här i helgen, ska lägga upp lite foton jag tog då senare ikväll (förhoppningsvis). Annars så är det mest jobb som snurrar i min skalle, jag tänker liksom inte så mkt mer än på det. Ska bli såå skönt efter helgen när allt är klart, å på måndag (eller söndag?!) firar jag och P två år (!!!) och ska ut å äta på en fin restaurang!
Nu blev jag precis serverad fisksoppa (rest från det mamma gjorde i helgen, mmm!), baguette och ett stooort glas rött vin, så jag borde sluta! Skål!

Ps. Tog en macka för ett tag sen och tyckte att det smakade väldigt starkt. Tittade på salamin och tänkte att det kanske var den, men det verkligen brände i munnen. Frågade Peter om inte det var samma salami, varpå han sa "oooj". Han hade visst hackat färsk chili på skärbrädan. Och glömt att torka av det. Aaaaaaah. Hetta!

Ps2. Idag kunde jag inte hålla mig längre. Jag förhandbeställde ju Håkans cd för lääänge sen och hoppades att den skulle komma innan mamma kom hit(beställde den via cdon i sverige för att få den signad). Men den har inte kommit än (tror jag) och som sagt, kunde itne hålla mig. MEN är det nån skiva man ska ha två av så är det en Håkan. Och dessutom kan jag ju ge bort den i julklapp till nån :)

Nu måste jag gå, Dexter e på G!

Att dricka mat och dricka öl........



Igår blev det en väääldigt lång AW med Josie&Evelina.. Nästan nio timmars öldrickande (som på slutet blev drinkar) för att vara mer exakt. Väldigt mys att få hooka upp med Oslos galnaste tjejer(som ser väldigt sockersöta ut på bilden!), enough said ;)
På jobbet idag gick jag runt med lite smått semesterkänsla, ska ju bara vara ledig i tre dagar, men ändå! Mamma kommer vid halv tolv och innan dess ska jag städa och inviga mitt SATSkort, så jag hoppas på lite sovmorgon på lördag istället!
Fick ett sms för ett par timmar sen med ett intressant innehåll som gav mig klump och fjärilar i magen på samma gång.... Ska fundera över helgen, prata med mamma och så får jag se... Spännande!!

Tråkigt inlägg, jag har för mycket i huvudet för att kunna göra något mer inspirerande inlägg, så det får duga så här.
Update i helgen? I hope!

Soool!


Söndag, ledig, solen skiner för första gången denna veckan, städningen och första tvätten e avklarad och jag känner mig fortfarande snorig men det känns liksom inte lika illa just nu och nu ska jag springa iväg och köpa snus och sen möta Olle och hans tjej och gå på konstuställning som sig bör på en söndag och sen ska jag hem och baka kärleksmums till mina älskade kollegor och indisk mat till min älskade man och när man har så mycket att göra å så mycket energi så hinns inte punkter med, punkt

(och igår var det fyra år sen mormor lämnade oss och jag för första gången fick upp hoppet om att det finns något mer än det som är här och nu och vetenskap och allt det där för i samma sekund hon somnade in fick jag syn på en liten fågel som satt på fönsterkarmen och tittade på mig och tittade på och sen flög iväg och detta var på åttonde våning på sjukhuset och jag bara kände att ja så är det hon finns kvar)

Ha en fin söndag alla!


?

Vad hände med denna veckan? Kommer ihåg i måndags, då tänkte jag "shit vad fort en vecka har gått! Måndag igen.. Å denna veckan kommer säkert gå lika fort". Och det gjorde den!
Peter sa idag att jag har vart i en liten bubbla sista dagarna, och det kan nog stämma. Veckan har typ sett ut så här. Vakna, frukost, jobb (sovit länge när jag börjat sent), hem, Greys Anatomy, sova, frukost, jobb, etc....

Skulle egentligen eventuellt ut med Josie imorn kväll, och så frågade en annan kompis om vi skulle ha tjejkväll med vin hos henne men som det ser ut nu blir det inget av det. Jag känner mig konstig i kroppen, lite halvt illamående och småyr hela tiden. Varm, kall, snorig, hostig. Så jag tror jag stannar hemma och kurerar mig.

Hösten startar bra!

Vacker man. Vacker stad.



Älskade Göteborg. Jag hoppas att jag snart kan älska stan lika mycket när jag är där som på avstånd. It´s all in my head, det måste vara så. När jag såg Håkans omslag till nya skivan så tyckte jag att jag kände igen platsen men var inte helt säker. Nu såg jag videon och förstod att jag hade rätt. Slätten!! Ååh. I högstadiet umgicks jag mycket med ett tjejgäng. Jag kommer knappt ihåg vad man gjorde på den tiden, men det var mycket tjejmiddagar och en del cider. Tjejer byttes ut och gänget omformaterades hela tiden, massa skitsnack och "bästisar". Så som det är när man är 14-15 och osäker och allt det där. Ett tag så hängde jag mest med den populäraste tjejen som alltid hade sina "favoriter" som hon bytte ut. När vi sågs så möttes vi ofta på slätten, vi satt och smygrökte på bänken och tittade ut över stan. Några år senare var jag där med min syster och några fler och lyssnade på någon konsert från Ullevi. Smygciggen och bänken hade bytts ut till rödvin och en filt på berget. Slätten..


Det där med att hitta ron..







..har jag lite svårt med. Jag försöker alltid göra så mkt som möjligt för att "spara tid" och kunna "varva ner sen". Det lustiga är ju bara att man alltid kommer på fler saker att göra så den där slappna-av-tiden glöms gärna bort.
Har köpt två presenter till Peter, skjortan och den grå cardiganen på bilden, hoppas han blir glad :)
Sen tände jag alla värmeljus i vardagsrummet och la mig ner på golvet på en hoprullad handduk(ryggövning) och bara tittade upp i taket i halvmörkret. Gud vad skönt det var. Sen kom Peter hem och tände katastrofljuset och undrade vad jag gjorde, haha, men jag hade i alla fall legat där i nästan tio minuter vilket för mig är lång tid nog.
Sen släckte han ljuset igen, jag älskar ett mörkt vardagsrum med bara levande ljus!
Om 9 dagar kommer mamma hit, jag längtar så jag nästan går sönder. Jag hoppas det blir god mat hemma och lite rödvin(hint hint), höstpromenader, massa långa samtal, shopping(till henne, jag lovar, inget mer till mig nu....) och så ska vi ut å käka på Jewel of India.  Mys!

Jag håller på att tappa min röst igen. FUCK FUCK FUCK! Jag orkar inte med det en gång till............


Och så har jag blivit medlem i SATS nu! Finally!!!


fredaglördagsöndag



Jag och P bjöds på trerätters ute hos pappa. Så här kul hade jag det i soffan med lillebror och pojkvän samt deras Iphones.... (okej,jag anslöt mig senare men godkändes inte helt eftersom jag har HTC....)



Jag, Bente och en kompis till henne var på stan ett par timmar på lördan. Jag köpte bland annat en onepiece i velour(jag lovade mig själv att aldrig köpa en,men det kan vara skönt att smyga runt med hemma...) och två växter. Lägenhetens första!! Det tog bara 1,5 år... :) Det blev en vit orkideé och en mörkgrön liten växt. Köpte krukor också, den ena var en sån som på bild men i ljusgrått.


Droppade av alla grejer hemma å sen åkte jag hem till Bente. Vi gjorde chicken tandoori,pratade inredning, kollade lite Skal vi danse och lyssnade på Idol. Bente hade köpt nya bordsdukar med franska menyer på. Ganska kul tyckte jag, man vet ju aldrig vad det kan stå för kul :) (Orkade inte vända bilden,sorry..)


Bente var hundvakt åt den här lilla tjejen!
Detta blev bästa bilden, försökte ta fler kort under kvällen men de blev såhär...:






Jaaaa.....

(Jag vet att min mobilkamera inte är den bästa, men jag har blivit världssämst på att ta me min digitalkamera så och det är ju bättre att ta några halvbra kort än inga alls!)




Idag skulle jag egentligen göra i n g e n t i n g , bara ligga i soffan och kolla serier. Men det blev lite långtråkigt så jag sprang iväg till Bunnpris och köpte massa ingredienser till att baka! Det blev en äppel&kanel-kaka med philadelphiafrosting och så kärleksmums! Supergott.
Det blev dessutom fyra turer till Bunnpris, i förmiddags var jag ute och handlade till middan, sen till bakningen, så kom jag på att jag glömt att handla mjölk och sprang ut igen. När jag insåg att jag glömt florsocker också så blev jag helt uppgiven och gav mig ut i regnet.. Igen... Men det var det värt :)


Det här med höst...




Jag älskar ju våren och sommaren! Ljuset gör mig piggare, solen gör mig brun och fräknig, allt är så grönt och fint, folk blir överlag gladare, jag får trippa omkring i mina gladiatorsandaler och jag orkar vara uppe sent utan att känna mig trött när jag går upp tidigt dan efter för det är ljust. Jag är lite sugen på att prova på ljusterapi i vinter och se om det är något för mig..
MEN! Något som jag nästan alltid glömmer bort när jag går omkring och surar över att sommaren är slut och jag måste dra upp de varmare jackorna från källaren är att hösten är väldigt vacker!
När jag gick från jobbet i måndags och tog en promenad ner till tåget istället för att ta bussen så insåg jag att det var helt knallblå himmel och solen sken. Jag tittade upp och såg alla gula och röda löv på träden.
Åh. Det kanske inte är så dumt med höst ändå.

Och som idag, när det är grått ute, blåsigt och duggregnar så kan man ligga i soffan och kolla på Greys Anatomy och bara mysa. Inte så dumt! Imorgon börjar jag sent och kan i alla fall sova till nio,sen ska jag iväg till SATS för att signa upp mig där. Nu har jag inte tränat sen i våras och det är dags att sätta igång, komma i form och kanske få tillbaka lite kondition nu när jag är ickerökare och allt!


Lite fler bilder från helgen(som spenderades på Nesodden, hemma, på stan och hos Bente) kommer ikväll...


Jag glömde ju helt bort....

Det var dessa underbaringar jag köpte!



(med silverdetaljer istället för guld)


RSS 2.0